Quatre joves detinguts a Pallejà després d'enfrontar-se a una patrulla dels Mossos

Els detinguts van cremar un contenidor i es van enfrontar a la policia local i als Mossos quan els van voler identificar per no respectar les mesures contra la Covid-19

RedaccióActualitzat

Quatre detinguts a Pallejà, dos d'ells menors d'edat, pels enfrontaments dissabte al vespre amb la Policia Local i els Mossos. Els dos majors d'edat passaran a disposició judicial dilluns, acusats de desordres públics i atemptat a l'autoritat.

Els agents van voler identificar-los per un contenidor cremat i per no respectar les mesures de prevenció contra la Covid. Els joves van reaccionar insultant-los, llençant-los llaunes i, fins i tot, trencant el vidre d'un cotxe policial.

L'Ajuntament, que es presentarà com a acusació particular, ha insistit que, de la cinquantena de joves qui hi havia, només un grup molt reduït va ser violent.

Les imatges penjades a les xarxes mostren com els joves envolten els agents dels Mossos i s'hi encaren, donen cops al seu cotxe i també cremen un o més contenidors:


Quan han arribat unes quantes furgonetes d'antiavalots, els joves han fugit corrent:


 

Després dels incidents els agents van detenir dos joves majors d'edat. Posteriorment aquest diumenge al matí s'han detingut dos joves més, aquests menors d'edat.




A les 9 de la nit

Segons ha explicat al programa "El suplement", de Catalunya Ràdio, Alberto Segura, tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Pallejà, els fets han passat a les 9 de la nit, abans del confinament nocturn.

Segura ha precisat que l'arribada de la policia local ha fet que els joves es revoltessin:

"Uns incidents provocats per un grup prou nombrós de joves a la zona esportiva del municipi, alguns estaven bevent i quan la policia va procedir a fer les identificacions. es van produir aquests disturbis."

Segura ha dit que els dos joves detinguts majors d'edat són el que ha atacat el cotxe dels Mossos i un altre que ha llançat objectes als policies.

El tinent d'alcalde ha afegit que es reforçarà la presència policial on acostuma a haver-hi joves concentrats, però que també es farà treball social per inserir els joves conflictius:

"Estem molt indignats i preocupats que passi això al nostre poble, però hem d'intentar atacar aquest problema en tots els fronts."

"Potser hem d'intentar inserir en el circuit d'atenció social algunes famílies que potser també tenen problemes."

 

Cap al migdia d'aquest diumenge el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha qualificat a Twitter de "greu" i "lamentable" el què ha passat a Pallejà, i també a Matadepera, on han agredit dos agents de la Guàrdia Urbana quan actuaven contra una festa no autoritzada:


 

 

 

 

ARXIVAT A:
PolicialCoronavirus Covid-19
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut