Prat de Llobregat

Un cas sospitós de grip nova obliga a aïllar més d'una hora els passatgers d'un avió al Prat

L'aeroport del Prat ha activat aquest dimarts al matí el protocol previst davant d'un possible cas de grip nova per l'arribada d'un vol provinent de Nova York amb un passatger que presentava símptomes de la malaltia. Segons ha confirmat la consellera de Salut, Marina Geli, en la roda de premsa posterior al Consell de Govern, l'aparell duia unes 300 persones a bord i el cas ja ha estat descartat. A l'aeroport madrileny de Barajas també han activat el protocol en saber que un avió procedent de Mèxic hi anava una nena amb febre alta, que finalment tenia faringitis.

Actualitzat
La sospita d'un nou cas de grip nova ha retingut prop de 300 passatgers d'un avió de la companyia Delta Airlines procedent de Nova York en arribar a l'aeroport del Prat de Llobregat aquest dimarts. Un passatger nord-americà de l'aparell, que operava conjuntament amb Aeroméxico i Air France, ha presentat uns símptomes gripals que han alertat el comandant durant el vol i s'ha aplicat el protocol.

S'ha subministrat tractament preventiu antiviral als passatgers que viatjaven a la mateixa fila que el sospitós, a la del davant i a la del darrere, i també al personal de la tripulació que ha tingut contacte amb ell. El viatger nord-americà ha estat traslladat a l'Hospital de Bellvitge però allà s'ha descartat que es tracti d'un cas de grip nova.

En la roda de premsa posterior al Consell de Govern, la consellera de Salut, Marina Geli, ha explicat que aquesta mesura forma part de la intensificació dels controls de la malaltia als aeroports. De fet, justament aquest dimarts han entrat en vigor els nous protocols de seguretat als aeroports, pactats entre els ministeris de Sanitat i de Foment. Entre altres mesures, preveuen l'aïllament dels passatgers sospitosos d'estar contagiats.

Un protocol que també s'ha activat a l'aeroport madrileny de Barajas quan han sabut que un avió procedent de Mèxic duia una nena d'aquest país amb febre alta. L'activació del protocol ha requerit la fumigació de l'aparell. Finalment, però, la menor que viatjava amb la seva mare patia faringitis.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut