Olot

Quarantena a l'Escola Superior d'Art i Disseny d'Olot per un possible cas de grip nova

Un possible cas de grip nova ha obligat a posar en quarantena una vintena d'alumnes i professors de l'Escola Superior d'Art i Disseny d'Olot. Una noia de Salt, relacionada amb un dels nois que va estar hospitalitzat a Girona per aquest virus, s'ha afegit als casos sospitosos a Catalunya, i és per això la direcció del centre i el Departament d'Educació han decidit suspendre les classes d'aquesta especialitat durant deu dies.

Actualitzat
L'Escola Superior d'Art i Disseny d'Olot ha començat aquest dilluns una quarantena, que mantindrà fins al 13 de maig, arran del possible contagi de grip nova d'un alumne del primer curs, una noia de Salt que la podria haver contret a través d'un dels nois que van estar ingressats a l'Hospital Josep Trueta de Girona.

Durant aquest període, estaran en quarantena cinc professors i els quinze companys de la noia, alumnes de primer curs de l'assignatura de Disseny Interior. A tots se'ls recomana que s'estiguin a casa i que intentin rebre el mínim de visites possible, tot i que han estat sotmesos a proves i de moment cap presenta símptomes de la malaltia, segons ha explicat el director del centre, Jordi Bartrina.

El director ha reconegut que "és una mesura dràstica", però l'ha considerada principalment "preventiva", ja que si finalment se'n confirma algun cas ja estarà aïllat.

Segons el Departament de Salut, aquest és el protocol que se segueix en cas de sospita i confirmació de grip nova. Els afectats han de portar mascareta i prendre antivirals i avisar immediatament les autoritats sanitàries en cas que tinguin algun símptoma del virus, com ara febre, malestar general o dificultats respiratòries. De moment, els casos confirmats a Catalunya ja superen la vintena.

Tot i que la mesura només afectava en principi la quinzena d'alumnes i els cinc professors d'aquesta assignatura de primer, s'han suspès totes les classes d'aquesta matèria, ja que "sense els cinc professors l'escola no podia seguir el ritme habitual de classes d'aquesta modalitat, ha explicat Bartrina. En total, doncs, entre 70 i 80 alumnes es veuen afectats per la suspensió de classes. L'escola, però, que en total té 412 alumnes i 35 professors, continua oberta.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut