Pequín

Mèxic repatria els seus ciutadans en quarantena per la grip nova a la Xina

L'avió enviat per les autoritats mexicanes a la Xina per repatriar els seus ciutadans que estan en quarantena al país a causa de la grip nova ja porta 43 persones que hi han pujat a Xangai. Està previst que l'aparell faci també escala a Pequín, la capital xinesa, a Canton i a Hong Kong, per recollir la resta de mexicans que vulguin tornar al seu país. A Xangai, només 6 estudiants mexicans han optat per quedar-se i complir la quarantena que els imposen les autoritats xineses, la resta de persones que estaven aïllades, han optat per marxar.

Actualitzat
Desenes de mexicans han estat durant dies en quarantena a la Xina, tot i no tenir símptomes de la grip nova, excepte un únic cas a Hong Kong, que ha donat positiu. Ara, després de les acusacions llançades pel Ministeri de Salut mexicà, que considera que la Xina ha engegat mesures d'"aïllament indiscriminades" contra viatgers procedents de Mèxic, un extrem que el govern xinès ha negat, la majoria podran tornar al seu país.

Les autoritats mexicanes han enviat un avió cap al país asiàtic per repatriar els seus ciutadans que vulguin sortir-ne. La primera quarantena ja ha embarcat a Xangai, la primera escala de les que té previstes l'aparell. Qui no ha pujat a l'avió, però, és l'únic cas confirmat de la malaltia, un turista que es troba ingressat a Hong Kong. La Xina ha avisat que no el deixarà marxar fins que els metges assegurin que ja no té la infecció.

Els catalans confinats a Hong Kong sortiran divendres

Entre les persones confinades a Hong Kong hi ha diversos catalans que està tancats des de divendres en un hotel d'aquesta ciutat xinesa juntament amb 300 persones més. En declaracions a Catalunya Ràdio, un d'ells ha explicat que aquest dilluns els han informat que la sortida "serà divendres a les 23.53 h, que és teòricament la fi de la quarantena". Es troba a l'hotel Metro Park, on comparteix el confinament amb una dona que també és de Barcelona, tres persones de Bilbao, un valencià, un cordovès i un ciutadà espanyol d'origen sirià.

Un portaveu del Ministeri d'Afers Estrangers i Cooperació ha afirmat que el govern de Hong Kong està disposat a pagar-los un bitllet d'avió fins a la destinació final que tenien i les despeses dels dies de tancada a l'hotel.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut