El conseller de Presidència i portaveu del govern, Jordi Turull
El conseller de Presidència i portaveu del govern, Jordi Turull
Barcelona

Turull assegura que "el recompte serà llarg" però "ens podrem comptar per milions"

El govern anuncia que s'han hagut de tancat 319 col·legis i que "a tota aquella gent que a les vuit estigui fent cua se li permetrà votar"

RedaccióActualitzat

El conseller de Presidència i portaveu del govern, Jordi Turull, ha denunciat que el govern espanyol està "arribant als límits" amb la seva actuació policial, "no només per les pilotes de goma, sinó pels gasos lacrimògens", ha dit. En aquest sentit, Turull ha lamentat que s'està fent una "autèntica salvatjada" i que hauran de respondre davant dels tribunals.

"Estan fent una autèntica salvatjada i un escàndol internacional. L'actuació de l'Estat espanyol és la vergonya d'Europa i s'ha posat en una situació molt molt compromesa davant del món en la violació dels drets humans i que haurà d'acabar responent davant dels tribunals internacionals".

Turull ha admès que el recompte serà llarg i ha demanat paciència als catalans, però ja augurat l'èxit de la convocatòria:

"El dia serà llarg i el tema del recompte també serà llarg. Tot ens fa intuir que aquest vespre ens podrem comptar per milions."

319 col·legis tancats

Tot i això, ha insistit que tothom encara pot votar als centres veïns si han tancat el seu centre de votació. Després d'animar els catalans a votar ha assegurat que "a tota aquella gent que a les vuit estigui fent cua se li permetrà votar".

El conseller ha fet un nou recompte dels col·legis que han hagut de tancar: 319.

En la seva breu compareixença, el conseller ha volgut agrair l'actuació dels catalans:

"Agrair al poble català que avui ha demostrat que som un poble d'homes i dones que se senten lliures, que té coratge, serenor i que estima i defensa pacíficament la democràcia."

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut