Un avió de la companyia Air France, a l'aeroport Charles de Gaulle
Un avió de la companyia Air France, a l'aeroport Charles de Gaulle
París

Troben un nen mort en el tren d'aterratge d'un avió a París

El cadàver, d'uns 10 anys, s'ha localitzat en un vol d'Air France que acabava d'aterrar a l'aeroport Charles De Gaulle provinent de la Costa d'Ivori

Actualitzat

El cadàver d'un nen d'uns 10 anys s'ha localitzat al tren d'aterratge d'un avió Boeing 777 que havia aterrat a l'aeroport Roissy - Charles De Gaulle de París provinent d'Abidjan, a la Costa d'Ivori.

L'aerolínia Air France ha confirmat la troballa del cos d'un "passatger clandestí" en el vol AF703, que va enlairar-se de la capital econòmica de la Costa d'Ivori aquest dimarts i ha aterrat a París a primera hora d'aquest dimecres.

 

 

 

"Air France confirma que el cos sense vida d'un passatger clandestí s'ha trobat al tren d'aterratge de l'aparell que efectuava el vol AF703 entre Abidjan i París - Charles de Gaulle el 7 de gener de 2020. La companyia expressa el seu conol i deplora aquest drama humà. Hi ha una investigació en marxa."

 

Dos avions d'Air France, a la pista de l'aeroport Charles de Gaulle

 

El vol ha aterrat al voltant de les sis del matí i el cos s'ha trobat passats dos quarts de set. Després de trobar el cos, lleugerament abrigat, s'ha alertat la policia de fronteres, que ha fet les primeres comprovacions.

La companyia no ha donat detalls de la persona morta, de la qual no se sap ni el nom ni l'edat exacta.

 

 

El fred o l'asfíxia, probables causes de la mort

La Fiscalia de Bobigny també ha encarregat una investigació a la Gendarmeria de transports aeris. Una font propera al cas citada per l'agència France-Presse assenyala que el noi hauria mort "per asfíxia o bé de fred".

En els darrers anys, els cadàvers de diversos passatgers clandestints procedents de l'Àfrica, sobretot adolescents, s'han trobat congelats en aquestes àrees dels avions, on la temperatura pot baixar fins als -50ºC quan s'assoleix l'altura mitjana a què volen els avions, entre els 9.000 i 10.000 metres.

 

Una de les pistes de l'aeroport parisenc Charles de Gaulle

 

A França, el darrer cas va ser l'abril del 2013, quan el cos d'un jove es va trobar a l'aeroport Charles de Gaulle en el tren d'aterratge d'un aparell provinent del Camerun.

En dues ocasions, al Regne Unit, cadàvers de polissons han aparegut en jardins o terrats després d'haver caigut d'avions on viatjaven. És el cas d'un noi que va caure al jardí d'una casa de Londres des d'un vol que havia sortit de Nairobi, el juliol passat; o el d'un cos trobat a la teulada d'un comerç de Richmond que va precipitar-se des d'un avió que cobria el trajecte entre Johannesburg i Londres.

 

 

 

ARXIVAT A:
França
Anar al contingut