Els cos del principal sospitós de la matança l'han trobat a prop del riu on va abandonar el seu cotxe (Reuters/Kevin Lamarque)

Troben mort l'autor del tiroteig massiu amb 18 víctimes a Maine, als EUA

Tres dies després de la matança aixequen el confinament de la població

Actualitzat

La policia ha trobat el cadàver de Robert R. Card, l'autor del tiroteig massiu que dimecres va causar 18 morts i 13 ferits a Lewiston, a l'estat de Maine, al nord de la costa est dels Estats Units. D'aquesta manera, s'acaben els dos dies de tensió, amb milers de ciutadans tancats a casa.

Les autoritats han confirmat que el principal sospitós de la matança s'ha suïcidat.

La policia de l'estat de Maine i agents de l'FBI han trobat el cos de Card, amb un tret al cap, a dins d'un camió de reciclatge a la planta on treballava i d'on va ser acomiadat.

Es tracta d'una zona boscosa a prop del riu Androscoggin on va abandonar el seu cotxe i a 10 minuts d'on van passar els fets. El vehicle del sospitós, un totterreny blanc, es va localitzar el mateix dia de la matança molt a prop d'un embarcador. A dins hi havia el rifle d'assalt amb què  hauria provocat la matança.

L'home, de 40 anys, exmilitar, va obrir foc en dos locals molt populars entre la comunitat de Lewinston. Havia estat ingressat per problemes psiquiàtrics aquest estiu passat.

Imatge del sospitós, Robert Card, facilitada per la policia (Reuters/Androscoggin County Sheriff's)

En un dels domicilis registrats, la policia ha trobat una nota amb què el sospitós s'acomiadava dels seus familiars i els deixava les claus dels seus comptes bancaris. 

Des de dimecres, que es va cometre l'atac mortal, se'l buscava intensament i la població estava confinada. Ha estat el pitjor tiroteig, amb més víctimes, d'aquest any.

La governadora de Maine, Janet Mills, ha estat l'encarregada d'anunciar la notícia que tothom esperava:

"Comparec aquesta nit per comunicar que la policia estatal de Maine ha localitzat el cos de Robert Card. És mort. Com molta gent, respiro amb alleujament aquesta nit sabent que Robert Card ja no és una amenaça per a ningú."

Card havia deixat una nota a casa seva on deia que no el trobarien amb vida.

Lewiston s'ha desconfinat, refugiada a casa des de dimecres:

Ja se sap la identitat de les 18 víctimes mortals. Entre elles, hi ha diversos membres de la comunitat sordmuda, que celebrava una reunió en un dels locals on l'assaltant va obrir foc. Després de localitzar Card, podran començar els actes de comiat.

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut