Al-Aaiun

Troben 28 cadàvers d'immigrants a les costes del Marroc que feien una travessia cap a les Canàries

Trobats els cadàvers de 28 immigrants il·legals subsaharians 40 quilòmetres al nord de la costa atlàntica de la ciutat d'Al-Aaiun, al Sàhara Occidental. Fonts oficials han explicat que els immigrants, d'origen subsaharià, havien sortit en dues embarcacions de la costa atlàntica del Sàhara Occidental per intentar arribar a les illes Canàries. Aquesta nit, a les illes hi ha hagut una altra arribada massiva d'immigrants.

Actualitzat

Segons sembla, venien del Senegal, de Mali, de la Costa d'Ivori, de Guinea Conakry, de Ghana i de Burkina Faso. Les autoritats marroquines han engegat una operació de recerca per si hi hagués més immigrants a la zona i han obert una investigació per aclarir les circumstàncies del naufragi i detenir els organitzadors d'aquest intent.

Les forces de seguretat han emprès una operació de control a la costa i han detingut 49 immigrants subsaharians que es preparaven per emigrar il·legalment a les illes Canàries que procedien dels mateixos països que els que han perdut la vida.

Des de diumenge passat, les autoritats marroquines han repatriat 280 immigrants senegalesos des de l'aeroport de Dakhla fins a Dakar. Els subsaharians utilitzen, sobretot a l'estiu, les costes del Sàhara Occidental i Mauritània per intentar passar a les illes Canàries.

Tot i que les condicions climàtiques dels mesos d'estiu permeten més les temptatives d'immigració il·legal, les aigües de l'Atlàntic són molt perilloses, sobretot a les costes del Sàhara Occidental, on aquesta nit hi ha hagut el naufragi.

Onada contínua

A banda d'aquest tràgic episodi, les Canàries continuen rebent immigrants irregulars a les seves costes. Aquesta nit, un pesquer gallec ha traslladat al port de Hierro 76 immigrants subsaharians, provinents de Guinea Bissau. L'embarcació en què viatjaven ha estat a la deriva durant 11 dies, i aquest dimarts, finalment, han pogut ser traslladats a terra. Els subsaharians han estat atesos per la Creu Roja, que, des de la tarda, ja els esperava amb tot l'operatiu sanitari.

Al matí, també ha arribat al port de Los Cristianos, a Tenerife, un "cayuco" amb 96 immigrants més, entre els quals hi havia cinc menors i una dona. La Guàrdia Civil que patrulla en aigües de Mauritània també ha interceptat quatre "cayucos", amb un total de 130 immigrants a bord.

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, de vacances a Lanzarote, ha dit que la immigració és una feina que exigeix tenacitat i temps i ha promès destinar més mitjans per combatre el fenomen.

Anar al contingut