Dues persones fan fotos aquest dilluns, a Nova York. (Foto: Reuters)
Dues persones fan fotos aquest dilluns, a Nova York. (Foto: Reuters)
Nova York

"The New York Times" i "The Wall Street Journal" suspenen els sistemes de pagament de les seves webs per l'huracà "Sandy"

Els dos diaris han eliminat el mur de pagament de la seva web perquè els lectors puguin consultar la informació sobre l'huracà sense cap limitació. Les xarxes socials difonen les primeres imatges dels efectes de l'huracà a la costa est.

Ramon RadóActualitzat
Els diaris "The New York Times" i "The Wall Street Journal" han decidit suspendre temporalment els seus sistemes de pagament a Internet per tal d'oferir informació gratuïta sobre l'huracà "Sandy" mentre s'aproxima a Nova York.

Tant "The New York Times" com "The Wall Street Journal" han confirmat a través dels seus comptes a Twitter que trauran temporalment els seus murs de pagament a la xarxa, com a mínim aquest dilluns, perquè els lectors puguin consultar la informació sobre l'huracà sense cap limitació. Alhora, "The New York Times" ha assenyalat que el seu sistema de cobrament també es retirarà de les seves aplicacions per a mòbils.

Habitualment, els continguts de "The Wall Street Journal'" només els poden veure els subscriptors, mentre que "The New York Times" permet llegir deu articles gratis cada mes i, a partir d'aquí, s'informa als internautes que han subscriure's al diari per seguir consultant-ne la web.

No és la primera vegada que els dos diaris suspenen el sistema de pagament per informar d'una catàstrofe. L'agost de l'any passat, "The New York Times" i "The Wall Street Journal" ja van oferir els seus continguts gratis per informar de l'huracà "Irene", que també va amenaçar Nova York.

Les primeres imatges, a les xarxes socials

Els habitants de la costa est han rebut l'ordre de no moure's de casa, però poden seguir en temps real l'avenç del "Sandy" gràcies a les nombroses webcams que hi ha instal·lades a la regió. La ciutat més turística del planeta disposa de diverses càmeres que normalment s'utilitzen per a promocionar indrets turístics però que permeten veure en directe què passa a Nova York: Times Square, les vistes des de l'Empire State, el pont de Brooklyn, la zona financera de Wall Street, el pont de Manhattan o la redacció del "The New York Times" són alguns dels llocs que es poden observar.

També es poden seguir els efectes de l'huracà a través de les xarxes socials, ja que diversos usuaris han anat publicant imatges als seus comptes. Tanmateix, el governador de l'estat de Nova York, Mario Cuomo, ha fet una crida als curiosos que han acudit a les platges per fer fotografies a abandonar aquestes zones immediatament i a no posar-se en perill innecessàriament.

L'etiqueta #Sandy és "trending topic" als Estats Units i molts usuaris han utilitzat aquesta xarxa per a difondre fotografies d'inundacions, estacions buides o prestatges de supermercat on ja no hi queda menjar. Com ja va passar amb l'huracà "Irene", de seguida han aparegut a Twitter comptes que, irònicament, es fan passar per l'huracà. És el cas d' @AHurricaneSandy, @AFrankenStorm o @aSandyHurricane. A Twitter es pot consultar la llista elaborada pel 324.cat per seguir al moment l'evolució de l'huracà.

Però on les imatges de l'huracà han tingut més èxit és a Instagram, una xarxa per compartir fotografies on, segons "The New York Times", s'hi han penjat més de 230.000 imatges amb l'etiqueta #sandy, a una mitjana de 10 cada segon. La web #instacane n'ha recollit una gran part. Però cal vigilar perquè, entre les imatges que circulen, n'hi ha algunes que són falses.



Anar al contingut