Susana Díaz a Sant Boi de Llobregat
Susana Díaz a Sant Boi de Llobregat

Díaz promet "una Espanya federal que reconegui la forta identitat de Catalunya"

Susana Díaz busca suports a Catalunya després que Sánchez va guanyar els avals

RedaccióActualitzat

L'endemà d'haver-se fet públic el nombre d'avals dels candidats a les primàries del PSOE, la presidenta andalusa, Susana Díaz, busca suports a Catalunya. Ha fet un "tour" de vint-i-quatre hores i ha explicat als micròfons de TV3 que el seu projecte passa per "una Espanya federal que reconegui la forta identitat de Catalunya".

A l'Hospitatet de Llobregat, Díaz ha explicat que se sent molt a gust a Catalunya. Preguntada per la seva solució a la situació política que viu el país, ha receptat pacte, diàleg i acord, i ha fet una promesa.

"Vull portar al Congrés el debat que necessitem, com més aviat millor, sobre la reforma de la Constitució i una Espanya federal que reconegui la forta identitat nacional que té Catalunya i altres pobles d'Espanya."

Susana Díaz té programats fins a cinc actes de petit format a la demarcació de Barcelona. Díaz ha desembarcat reconeixent que Sánchez l'avantatja amb els avals, però prometent que hi posarà el coll i segura d'obtenir un bon resultat el 21 de maig.

"Estic convençuda que el suport a Catalunya a la nostra candidatura creixerà i el resultat del 21 de maig serà encara millor en el nombre de vots. Estic convençuda que serà així i hi posaré el coll."

Díaz atribueix el nombre d'avals que va recollir (un miler, enfront dels 6.000 de Sánchez) al fet que no ha fet prou campanya a Catalunya. Confia que ara els militants del PSC coneguin el seu projecte.

"Potser en els últims mesos no he tingut gaire presència aquí perquè no era secretària general. Hi ha molts companys i companyes que encara no coneixen els nostres projectes."

La presidenta andalusa ha dit que incrementarà la seva presència en territori català. Aquest dissabte, Díaz fa un "tour" de vint-i-quatre hores. Després de visitar Sant Boi i l'Hospitalet de Llobregat, ha participat en un dinar amb unes 600 persones al Vallès.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut