Activitat frenètica per validar els avals presentats pels tres candidats
Activitat frenètica per validar els avals presentats pels tres candidats
Madrid

La validació d'avals confirma el frec a frec entre Díaz i Sánchez

Susana Díaz ha aconseguit 59.390 avals i Pedro Sánchez, 53.117, poc més de 6.000 avals de diferència

RedaccióActualitzat

La verificació dels avals estregats pels aspirants a participar en les primàries que han de decidir el nou líder del PSOE ha confirmat que la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, és la que ha presentat més firmes. Però Pedro Sánchez ha quedat molt a prop.

Poc més de 6.000 avals de diferència entre Díaz i Sánchez. Susana Díaz ha aconseguit 59.390 avals; Pedro Sánchez, 53.117 avals, i Patxi López, 10.866 avals.

La verificació ha acabat aquest divendres a la tarda, però, abans de saber-se els resultats definitius, Pedro Sánchez ja ha mogut fitxa per escurçar distàncies amb Susana Díaz i ha ofert a Patxi López unir-se a la seva candidatura i fer front comú contra Susana Díaz per liderar el PSOE.

Patxi López no retira la candidatura

L'exlehendakari, molest amb la guerra d'avals abans de la votació, ha criticat l'actitud de Sánchez i ha contestat que pensa mantenir la seva candidatura fins al final.

I ho ratificat quan ja s'han sabut els resultats després d'acabar la validació dels avals. Patxi López ha convocat una roda de premsa per anunciar que manté la candidatura.

 

López s'ha referit unes quantes vegades a l'enfrontament intern durant el procés de primàries. "No em retiro perquè no puc deixar abandonats els militants de la unitat", ha dit. I ha demanat als que l'han avalat que continuïn "enarborant la bandera blanca per evitar la batalla de la divisió suïcida".

Susana Díaz no vol entrar en el joc

Mentrestant, Susana Díaz ha dit que no pensa entrar en aquest tipus de jocs per intentar esgarrapar vots.

"Hi ha qui està content de ser segon. I ja és la tercera vegada que està content de ser segon, però a mi m'agrada més que nosaltres siguem primers i que després també siguem primers al Congrés i primers en les pròximes eleccions generals."

La presentació dels avals ha reobert les ferides que mai s'han tancat dins un PSOE dividit pràcticament en dues parts, malgrat la crida de tots els candidats a la unitat i a la lleialtat a partir de l'endemà de les votacions.

 

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut