Supervivents de l'incendi de Badalona acampen al solar per no ser desallotjats del carrer
Els migrants s'han traslladat al solar de la nau on vivien (CCMA)
Badalona

Supervivents de l'incendi de Badalona acampen al solar per no ser desallotjats del carrer

Volen eludir l'ordre de la jutge per treure'ls de l'espai públic traslladant-se al terreny on hi havia la nau cremada, que és privat

Actualitzat

Les 40 persones que estan acampades al carrer després de sobreviure a l'incendi de la nau de Badalona on vivien intenten evitar el desallotjament que ha ordenat una jutge. Han traslladat les tendes uns metres més enllà, just al solar on hi havia la nau cremada que l'Ajuntament va enderrocar.

D'aquesta manera intenten eludir el desallotjament, que s'espera per a aquest dijous. L'Ajuntament va denunciar a la jutge que eren al carrer, en zona pública, i que havien provocat diversos incidents. Ara, amb aquest canvi, se situen en un terreny de propietat privada, entenent que així poden dificultar l'ordre judicial.

 

La jutge parla de circumstàncies d'urgència especial per al desallotjament. Ha tingut en compte els informes de la Guàrdia Urbana sobre baralles, actituds incíviques i fins i tot encesa de fogueres al carrer. En l'escrit també diu que no van voler acceptar l'alternativa habitacional que els va proposar el consistori i, a més, afegeix que en el context de pandèmia no pot haver-hi gent vivint així al carrer.

 

Les entitats que els ajuden, amb roba o menjar, adverteixen que, si els desallotgen, buscaran un altre emplaçament.

ARXIVAT A:
MigracionsDrets humansJudicial
Anar al contingut