Acampada al carrer d'un grup de supervivents de la nau incendiada a Badalona
L'acampada de supervivents de la nau cremada a Badalona

Acampada al carrer d'un grup de supervivents de la nau incendiada a Badalona

Una trentena de persones dormen en un assentament al Gorg, mentre que una cinquantena han acceptat l'allotjament temporal en un alberg de Barcelona

RedaccióActualitzat

De dormir en una nau abandonada a fer-ho al mig del carrer. En aquesta situació es troben una trentena de persones que vivien al recinte industrial que es va incendiar la setmana passada a Badalona i on, aquest mateix dilluns, han trobat una quarta víctima mortal.

S'han instal·lat al carrer Antoni Bori i han rebut ajudes de veïns de Badalona i moviments socials del Baix Llobregat, que els han portat menjar, roba, matalassos i tendes de campanya.

 

Acampada al carrer d'un grup de supervivents de la nau incendiada a Badalona
L'acampada ha rebut ajuda de veïns i entitats socials

 

Acampada al carrer d'un grup de supervivents de la nau incendiada a Badalona
L'acampada ha rebut ajuda de veïns i entitats socials

 

La Creu Roja i el menjador social Gregal també els han ajudat.

 

"Demanen identificar-te i els papers s'han cremat"

La Cristina, una de les persones que ara és al carrer, ha explicat a TV3 que no ha acceptat l'oferta d'allotjar-se d'urgència en un alberg durant tres dies -fins aquest dilluns- perquè era a Barcelona i no els donaven targeta de metro per desplaçar-s'hi:

"Els dos primers dies no hi havia targetes de metro per poder-se traslladar a l'alberg, que és a Barcelona. Hauríem de caminar unes 2 hores. S'entrava a les 8, hi havies de ser per poder entrar i firmar, i a les 7 del matí et feien fora al carrer. Ahir van fer efectives les targetes de metro, però avui ja no es pot anar a l'alberg. No entenc res."


Un altre handicap és que va perdre la documentació entre les flames. "Soc una de les que em vaig posar a la cua, però, quan em tocava, vaig marxar, perquè vaig sentir el que passava", comenta. "Demanaven identificar-te. No tinc papers, perquè s'han cremat, no ens queda res. Vam sortir corrents amb el que dúiem posat. Ni diners ni res", lamenta.
 

 

Acampada al carrer d'un grup de supervivents de la nau incendiada a Badalona
Llençols i tendes de campanya en l'assentament de supervivents de la nau incendiada al Gorg

 

Una cinquantena de persones sí que s'han estat a l'alberg. L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha explicat que l'acord amb la Generalitat permetrà que hi puguin anar durant la temporada de fred i ha advertit els que ara ocupen el carrer que no ho poden fer:

"Si hi ha persones que per motius que ara no entro no ho accepten, no és responsabilitat nostra. Hem donat una alternativa i, a partir d'aquí, al mig del carrer no es pot acampar, sobretot quan es dona una alternativa tan generosa per part de la societat."

Albiol considera que "no té justificació" que ocupin el carrer i ha deixat clar que la solució d'un alberg és temporal, "entre altres coses perquè hi ha molta gent que està en llista d'espera de serveis socials de Badalona i no poden passar per davant d'ells". L'alcalde ha afegit que estan "parlant" amb la gent del carrer.  

Aquest dilluns a la tarda, el regidor de Serveis Socials, Miguel Jurado, s'ha reunit amb el cònsol del Senegal. Li ha exposat que encara no tenen cap identificació dels 4 cossos. També ha anunciat que, a partir de dimecres, hi haurà un advocat a disposició dels afectats, i que acolliran les 130 persones en hotels i pensions durant 30 dies de forma gratuïta, si així ho volen.

Al campament improvisat, però, s'han queixat que no els ha arribat aquesta oferta. També desconfien que les identificacions fetes pels Mossos per tenir accés, per exemple, al centre d'emergència de Barcelona, no puguin servir després per ser expulsats del país.

 

 

ARXIVAT A:
PobresaIncendis
Anar al contingut