Albiol demana el "desmantellament forçós" del campament dels supervivents de l'incendi

Les víctimes del foc a la nau de Badalona no volen anar als albergs o les pensions que els han ofert per por que els deportin

RedaccióActualitzat

L'acampada dels supervivents de la nau industrial incendiada a Badalona té les hores comptades. L'alcalde Xavier García Albiol n'ha demanat al jutge el "desmantellament forçós".

Vint dies després de l'incendi, al campament continuen aguantant el fred. I veïns i entitats hi segueixen portant roba i menjar.

De fet, fa dues setmanes, Albiol va advertir que l'acampada no podia mantenir-se de forma indefinida, sobretot després que els oferís allotjament durant un mes prorrogable, esmorzar i dinar, una targeta de transport, un mapa i servei de bugaderia.

Però els afectats no volen anar als albergs o pensions perquè consideren que és només un pedaç a curt termini.

Segons les entitats que atenen aquest col·lectiu, molts d'ells no han acceptat la proposta per por que els deportin per la seva situació administrativa irregular; altres, perquè tenen treballs informals a Badalona, però els allotjaments que els brinden són a Barcelona.

Ara l'Ajuntament ja ha demanat al jutge que siguin desallotjats.

Mentrestant, a les tendes el neguit continua sobretot per la falta d'informació sobre els hospitalitzats.

 

De moment, s'ha fet una repatriació al Senegal d'un dels cossos. S'ha finançat a parts iguals entre el consolat i la Comunitat Negra Africana a Catalunya, a base de donacions.

I aquest dimarts s'ha fet, al tanatori de Badalona, la vetlla per la dona de 27 anys que va morir en l'incendi de la nau. La família no es podia plantejar la repatriació del cos ni tampoc l'enterrament musulmà, pel seu alt cost. Les persones que l'acompanyaven denuncien que s'han sentit molt soles.

"El nom de la Fatu no apareixia ni tan sols a les sales de vetlla. És un continu de deshumanització i indignitat", denuncia Basha Changuerra, membre de la Comunitat Negra Africana i Afrodescendent a Catalunya.

També aquest dimarts s'ha confirmat una cinquena mort, un home de mitjana edat.


L'Ajuntament diu que tenia patologies cardíaques prèvies i va agafar la Covid. Changuerra ho nega: "No és cert. Tenia problemes respiratoris, va perdre la medicació a l'incendi. Ha hagut de batallar moltíssim perquè aquesta medicació se li torni a donar i, al final, aquesta medicació no ha arribat a temps."

ARXIVAT A:
PobresaIncendisMigracionsXavier García Albiol
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut