Interior d'un vehicle blindat amb soldats de l'exèrcit ucraïnès
Imatge d'una seqüència del capítol "El sacrifici al front d'Ucraïna"

La sèrie "Punt de no retorn" de 3Cat, guardonada als Webby Awards

El capítol "El sacrifici del front d'Ucraïna", de la sèrie de 3Cat "Punt de no retorn", ha rebut el Webby Award en la categoria Video Reality (Series & Channels)

L'Acadèmia Internacional d'Arts i Ciències Digitals (IADAS), responsable d'atorgar els Webby Awards, premis de referència a nivell internacional de contingut online, han premiat "El sacrifici del front d'Ucraïna", de Raül Gallego Abellán. El "short doc", que forma part de la sèrie de 3Cat "Punt de no retorn", ha guanyat en la categoria Video Reality (Series & Channels), que premia aquells programes o sèries de vídeos originals en línia que documenten esdeveniments reals a partir de la veu dels seus protagonistes.

Per saber el que realment passa al front d'Ucraïna, aquest episodi de "Punt de no retorn" dona veu a soldats, paramèdics i veterans que han sobreviscut a la guerra amb ferides que els duraran tota la vida. També segueix els oficials encarregats d'entregar personalment notificacions de defunció de soldats morts en combat, i ensenya com un grup de voluntaris arrisquen les seves vides, sota bombardeig constant, per recuperar els cossos sense vida de soldats russos i ucraïnesos.

Aquest no és el primer premi de prestigi que rep la sèrie. "El sacrifici del front d'Ucraïna" va rebre fa un mes dos premis Picture of the Year (POY), uns dels guardons internacionals més prestigiosos de l'audiovisual periodístic.

Gallego va ser reconegut amb el Documentary Storyteller of the Year i "El sacrifici del front d'Ucraïna" va guanyar el Documentary News Reporting vídeo, categoria en què també va ser finalista un altre documental de "Punt de no retorn":

"Dins la Jihad Palestina i l'alternativa a les armes". A més, la sèrie va quedar finalista en la categoria de reportatge de notícies dels Premis Rory Peck, l'octubre del 2023.

Raül Gallego, durant el rodatge del capítol "El sacrifici del front d'Ucraïna" (3Cat)


"Punt de no retorn", la sèrie

"Punt de no retorn" és una sèrie de "shorts docs" que, amb una narrativa documental intimista i innovadora, reflexiona sobre el procés de transformació irreversible de la humanitat i el planeta. La sèrie es fixa en aquelles històries i conflictes que estan en un punt de no retorn i que el seu desenllaç ens pot afectar a tots d'una manera o altra.

A més, la sèrie "Punt de no retorn" també ha rebut menció especial en les categories de Servei Públic i Activisme i Notícies i Política dels Lovie Awards, els premis més importants d'Europa en l'àmbit d'internet.

Raül Gallego és un dels periodistes i directors de documentals més premiat de la seva generació. Ha estat nominat als Emmys internacionals, ha guanyat premis com el Royal Television Society, l'Edward R. Murrow, dos Webby Awards, o el Miguel Gil, entre altres.

Gallego ha cobert la majoria dels grans conflictes dels últims 20 anys. Va començar treballant a TV3 cobrint la segona intifada palestina i la guerra de l'Iraq, després va ser reporter per mitjans internacionals com Associated Press, Channel 4 o Al Jazeera en angles.

Recupera l'episodi premiat als Webby Award "El sacrifici del front d'Ucraïna":

ARXIVAT A:
Ucraïna
Anar al contingut