Badalona enderroca ja la nau incendiada i la propietat es queixa d'"unilateralitat"
La demolició de l'edifici incendiat aquest dimecres, aquest dissabte a Badalona (foto: CCMA/Laia Mestre)

Badalona enderroca ja la nau incendiada i la propietat es queixa d'"unilateralitat"

L'Ajuntament ho ha volgut fer de manera "immediata", i vol fer pagar als propietaris els 119.000 euros que costa l'enderroc

RedaccióActualitzat

Aquest dissabte ha començat l'enderroc de la nau que es va cremar aquest dimecres al barri del Gorg de Badalona, i en què van morir 3 persones del centenar llarg que hi vivien.

La demolició s'està fent des de l'exterior amb el braç articulat d'una grua perquè no hi ha condicions per fer-ho des de l'interior, on hi ha hagut 4 esllavissades.

Les feines les fa l'empresa Roig, contractada per l'Ajuntament de Badalona per 119.000 euros, cost que assumirà inicialment però que després vol reclamar als propietaris.

Les tasques de demolició i desenrunament poden durar diversos dies, i s'estan fent amb la supervisió dels bombers, per la possibilitat que encara hi hagi víctimes a dins.

 

"Decisió unilateral"

A través del seu advocat, els propietaris s'han queixat que l'Ajuntament ha decidit "unilateralment" enderrocar-lo sense ni tan sols posar-se en contacte amb ells.

L'advocat, David Aineto, ha assegurat en una entrevista a RAC1 que han reclamat els informes tècnics que se suposa que recomanen l'enderrocament.

"Autèntica ironia", segons Albiol

Per la seva banda, l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha dit aquest dissabte que per fer l'enderrocament s'estan seguint "criteris d'emergència":

"Aquesta demolició s'està fent seguint els criteris d'emergència per un motiu que tot Espanya ha pogut veure, i el que hagin de dir els propietaris si estem fent la demolició o no estem fent la demolició sense el seu permís, doncs si creuen que se'ls ha vulnerat algun dret, el que han de fer és defensar-se. Però a mi em sembla una autèntica ironia que l'advocat dels propietaris digui que no els hem demanat permís."

L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, aquest dissabte

Segons Albiol, més de la meitat dels ocupants que havien demanat ajuda als serveis socials per trobar habitatge no s'han presentat, però ha admès que l'Ajuntament no els ha intentat localitzar.

"Per raons humanitàries"

Des del 2009 l'edifici és propietat de l'empresa Casa&Home Assessors i Inversors Immobiliaris, vinculada als exjugadors de bàsquet Antonio Medianero i Xavi Fernández.

Han explicat que van contactar amb els ocupants de l'edifici al principi, quan eren pocs, i que els Mossos els van animar a denunciar-los, però que no ho han arribat a fer mai.

Segons han assegurat, no ho han fet per "raons humanitàries", i perquè haurien tornat a ocupar aquest edifici o algun altre de més o menys pròxim.

 

 

 

ARXIVAT A:
MigracionsHabitatge
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut