Ciclisme

Stuart O'Grady guanya una complicada cinquena etapa del Tour i Voeckler n'és el nou líder

Lance Armstrong només ha pogut mantenir durant una jornada el mallot groc del Tour. Thomas Voeckler, el campió francès, li ha pres el liderat després d'arribar a la línia de meta en una escapada de cinc corredors que han tret més de 12 minuts al grup del nord-americà. El corredor australià Stuart O'Grady, del Cofidis, ha guanyat la cinquena etapa, que ha acabat a Chartres. La jornada ha estat marcada pel fort vent, la pluja i les baixes temperatures, que han provocat moltes caigudes i han posat les coses difícils als corredors.

Stuart O'Grady ha aconseguit la seva quarta victòria de la temporada i la sisena en la seva participació en el Tour. Ho ha fet en la cinquena etapa de la prova francesa, que s'ha disputat aquest dijous entre les localitats d'Amiens i Chartres. Una etapa plena de caigudes a causa de les dures condicions meteorològiques que s'han trobat els corredors al llarg dels 200 quilòmetres. Lance Armstrong, que dimecres es va vestir amb el mallot groc de líder, l'haurà de cedir al campió francès, que avui ha creuat la línia d'arribada amb un grup de cinc corredors escapats i li ha tret 12 minuts i mig. Divendres es disputarà la sisena etapa, de 196 quilòmetres, entre Bonneval i Angers.