Una mutació genètica que augmenta el risc de demència també afavoriria la Covid-19
Alguns gens poden afavorir el contagi de la Covid-19 (EFE/Ángel Medina G.)

Segon dia consecutiu amb menys de 300 morts per Covid-19 a Espanya tot i un lleu repunt

La tendència a la baixa de l'epidèmia de coronavirus es manté: un dia més el nombre d'altes, 2.628, és superior al dels contagis, 1.785

Actualitzat

El Ministeri de Sanitat registra 281 morts per la Covid-19 les últimes 24 hores a Espanya, un lleu repunt el dia abans que el govern espanyol apliqui la nova fase de desconfinament. Un cop més, però, hi ha més altes, 2.628, que contagis, 1.785.

Fernando Simón, epidemiòleg i coordinador del Centre d'Emergències Sanitàries d'Espanya, destaca un cop més aquesta tendènca favorable de l'evolució de l'epidèmia.

"Tenim una tendència favorable del nombre de morts, ens mantenim per sota dels 300, concretament 281, és una bona notícia respecte a les setmanes anteriors, encara que sempre voldríem veure una xifra de 0. Una xifra que ens marca la millora és la de les noves altes, que representen un 2,5% més que ahir."

 

Fernando Simón, epidemiòleg i coordinador del Centre d'Emergències Sanitàries d'Espanya (CCMA)


Les noves defuncions acosten el nombre de víctimes a les 25.000; en concret, hi ha hagut 24.824 persones mortes a causa del coronavirus a l'Estat.  Els 1.785 casos nous de contagi donen ara una xifra total de 215.216 persones infectades des de l'inici de la pandèmia a Espanya.

Les persones que han superat la malaltia són 114.678. La xifra de persones hospitalitzades ha crescut un 0,6%, un percentatge similar als dies anteriors.

El lleu repunt de defuncions frena la baixada continuada de la darrera setmana, però es manté la tendència a la baixa, sense superar les 300 morts. Aquest dijous es va registrar la més baixa des de l'inici de confinament, 268.

 

Fernando Simón ha demanat "lògica i sensatesa" a l'hora d'aplicar les fases del confinament davant de situacions excepcionals, com amb les famílies monoparentals, perquè no es tracta de "posar multes".

"Si una persona surt a fer esport al matí i després és el pare que fa un passeig amb el fill, entenc que no hi ha d'haver incompatibilitat. Si la mateixa persona ha de fer les dues activitats, cal anar amb compte i aplicar les mesures de prevenció. No es tracta d'enxampar ningú fent infraccions, no es tracta d'enxampar ningú per posar-li una multa."

 

Simón també ha apel·lat a la prudència perquè, ha dit, és molt bonic que els nens abracin els seus avis, però "és més important que els puguin abraçar moltes vegades en el futur en comptes de només una avui". En aquest sentit ha afegit que d'aquesta manera les fases de desconfinament podran ser més efectives, i ha assegurat que hi ha territoris "menys colpejats per l'epidèmia" on el procés serà més ràpid.

 

Personal mèdic en un hospital de Gran Canària (EFE Ángel Medina G.)

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Estat d'alarma
Anar al contingut