Sant Joan amb control d'accés i sense alcohol a les platges de l'àrea de Barcelona

Gavà i Castelldefels han anunciat que tancaran les platges per evitar les aglomeracions, però deixaran accedir als xiringuitos

RedaccióActualitzat

Barcelona i altres municipis pròxims tindran les platges obertes la nit de Sant Joan. Es mantindran els límits d'aforament i, des de la tarda de la revetlla, hi haurà controls per evitar aglomeracions i es restringirà l'accés amb vehicle privat.

No es permetrà l'entrada de begudes alcohòliques, tendes de campanya o aparells musicals. I caldrà respectar les mesures vigents, com l'ús de la mascareta o la distància de seguretat. "Encara falten 13 dies i totes les propostes les hem d'anar modulant", va afirmar aquest dimecres el tinent d'alcaldia de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle. Va ser després Protecció Civil recomanés, en un document, el tancament de les platges si no se'n pot controlar l'accés.

Batlle va anunciar dimecres que els ajuntaments del litoral metropolità estaven d'acord a obrir les platges, però amb matisos. Va ser després d'una reunió dels ajuntaments de Barcelona, Castelldefels, Gavà, Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Adrià de Besòs i Badalona.

Platges tancades per la revetlla a Gavà i Castelldefels

L'endemà d'aquestes declaracions, Gavà i Castelldefels han anunciat que les platges estaran tancades i no es podrà accedir a la sorra, tot i que sí que es permetrà l'accés als xiringuitos.

Els clients podran accedir a les terrasses i als restaurants de platja en la franja horària permesa i respectant les limitacions d'aforament. En el cas de Gavà, aquestes mesures s'aplicaran també durant la revetlla de Sant Pere i la festa major.

El Prat de Llobregat, per la seva banda, ha explicat que la setmana que ve prendrà una decisió sobre l'obertura o no de la platja per Sant Joan.

Batlle veia inviable el tancament absolut

Batlle va defensar que "alliberar espais" públics era "la millor mesura contra els botellots" i les concentracions que suposen un risc per a la propagació de la Covid-19.

També va considerar "difícilment viable" el tancament absolut de les platges, com va passar per la revetlla del 2020, amb l'argument que la desescalada ha anat avançant i les circumstàncies han canviat molt des de la fi de l'estat d'alarma.

Batlle va afirmar que els ajuntaments reunits tenien la "voluntat" d'obrir les platges però "atenent totes les mesures de seguretat i de l'autoritat sanitària" perquè "la pandèmia continua sent present".

El Procicat ha recomanat controls o, fins i tot, tancar-les

El Procicat ha alertat del risc d'aglomeracions a les platges per la revetlla i ha aconsellat fer-hi controls d'accés o tancar-les en cas que no es pugui vigilar que s'hi concentri molta gent.

El subdirector de Protecció Civil de la Generalitat, Sergio Delgado, va remarcar dimecres que aquesta revetlla no serà "normalitzada al cent per cent" i va demanar que no s'abaixi la guàrdia i que les activitats previstes s'adaptin a les restriccions.

Accés restringit a la platja de la Nova Icària de Barcelona, el 2020
Accés restringit a la platja de la Nova Icària de Barcelona, el 2020 (ACN/Pau Cortina)

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, va defensar a RAC1 que cal actuar amb "prudència i contenció" davant la revetlla, perquè la pandèmia encara no està controlada. 

Elena s'ha reunit aquest dijous amb Batllet per parlar, entre altres qüestions, del dispositiu de seguretat previst a Barcelona per la revetlla. En un comunicat, s'han compromès a treballar per "vetllar perquè es compleixen les mesures de prevenció de la Covid-19".

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19DesescaladaProcicatSant Joan
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut