Recomanacions del Procicat per Sant Joan: accés a platges, sopars, festes i transport
Recomanacions del Procicat per Sant Joan: accés a platges, sopars, festes i transport
Un vigilant en una platja de Barcelona, l'estiu de l'any passat
L'any passat, les platges van estar tancades durant la revetlla de Sant Joan

Recomanacions del Procicat per Sant Joan: accés a platges, sopars, festes i transport

RedaccióActualitzat
TEMA:
Procicat
A pocs dies de la revetlla de Sant Joan, el Procicat ha notificat una sèrie de recomanacions als municipis de Catalunya per evitar grans aglomeracions, factor de risc en les trobades festives.

La principal és controlar l'accés i l'aforament a les platges de Catalunya, un lloc molt habitual per celebrar la revetlla. "Es recomana controlar l'accés o aforament de les zones on habitualment es produeixen aglomeracions o bé el seu tancament per evitar-les", diu el Procicat.

Tot i el caràcter no obligatori de la recomanació, els ajuntaments metropolitans amb platja han consensuat aquest dimecres mantenir les platges obertes per la revetlla tot i que amb mesures: hi haurà controls d'accés i no s'hi podrà entrar amb begudes alcohòliques, tendes de campanya ni aparells musicals. 

En les darreres setmanes, les platges de Barcelona han sigut escenari de grans concentracions de persones fent festa i botellons, una situació que per a Sant Joan es pot veure amplificada.

Sopars a l'aire lliure

En els àpats de grups d'amics i familiars al carrer, el Procicat adverteix que només està permès als espais habilitats, de lleure, de descans i de pícnic. I recomana als ajuntaments "ampliar aquests espais o habilitar-ne de nous de caràcter temporal per afavorir-ne l'ús i evitar espais no controlats".

Els grups no poden superar les 10 persones i s'han de mantenir dos metres entre grups. En el cas de bars i restaurants, hauran de seguir les condicions específiques del sector: servei fins a les 01.00 hores, màxim 6 persones per taula i 50% d'aforament en espais interiors.
 

El Procicat permet les falles, correfocs i baixades de la flama del Canigó ( Roger Segura / ACN)


Activitats culturals organitzades

Amb les mesures vigents a dia d'avui, per als concerts i els actes culturals el màxim aforament permès és del 70%, amb 1.000 persones com a màxim en espais interiors o 3.000 a l'aire lliure o espais interiors amb ventilació reforçada.

En el cas d'espais a l'aire lliure on l'aforament màxim pugui ser superior a 15.000 persones, es podrà arribar al 20% d'aquest aforament si s'estableixen sectors independents de fins a 3.000 persones cadascun.

El públic ha d'estar assegut amb preassignació de seients, d'acord amb les normes vigents, i es permet el servei de restauració si hi ha llicència o autorització específica.
 

Fogueres permeses

Es podran encendre fogueres, amb l'autorització municipal, sense aglomeracions i amb distància de seguretat d'1,5 metres entre persones. El Procicat, però, recomana els foguerons per evitar un nombre elevat de persones.

En el cas de correfocs i altres activitats amb mobilitat, com les falles o la baixada de la flama del Canigó, el Procicat diu que "no es permet la interacció del públic amb els membres de l'activitat".
 

Es podran encendre fogueres i fer focs artificials, amb l'autorització municipal, sense aglomeracions i amb distància de seguretat ( Roger Segura / ACN)


Reforç del transport públic

El servei de transport públic haurà de reforçar la freqüència de servei per evitar grans aglomeracions, però el Procicat recomana als ciutadans que la mobilitat en transport públic es faci fora dels horaris habituals, avançant-la sempre que es pugui.

ARXIVAT A:
Procicat
Anar al contingut