El cartell "erroni" que han retirat de la pàgina web del Ministeri
El cartell "erroni" que han retirat de la pàgina web del Ministeri

Sanitat retira un cartell que vincula les violacions amb el fet que les noies beguin alcohol

La campanya mostrava dues imatges ben diferents del consum d'alcohol en nois i noies

RedaccióActualitzat

Sanitat va publicar un cartell de consum d'alcohol en menors on vinculava les violacions amb les dones que en consumeixen. El cartell, publicat el 8 de novembre, ha rebut moltes crítiques a la xarxa per la seva interpretació masclista.

L'anunci de la campanya ja ha estat retirat de la pàgina web del ministeri i de l'Injuve, l'Institut de la Joventut. El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat ha declarat que es tracta d'un error i que la campanya no havia estat aprovada perquè "podria portar a error".

L'anunci acompanyava la fotografia d'una noia amb el text: "El 68,2% dels menors d'edat han consumit alcohol l'últim any. Després del consum, es constata un nombre més gran de relacions sexuals sense protecció o no consentides. Però tranquil·la, la teva filla segur que no beu. Oi?"

 

En canvi, acompanyant la imatge d'un noi, hi apareix un text diferent. En aquest altre cartell es fa referència als danys físics, als conflictes familiars o a les afectacions al sistema nerviós central.

El conflicte s'ha viralitzat a les xarxes socials. Les imatges de la campanya "Menors sense alcohol" del govern ha rebut crítiques també de polítics, com la portaveu de Podem, Irene Montero:

 

Després de les crítiques, Sanitat ha retirat el cartell. Ara hi apareixen dos nois i s'ha esborrat el missatge que fa referència a les violacions.

La nova campanya estarà activa fins al 29 de novembre. Inclourà missatges per diferents suports: televisió, premsa, ràdio, mitjans digitals, publicitat exterior i cinemes. A més, s'ha habilitat el hashtag #MenoresSinAlcohol a les comunicacions del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

Anar al contingut