S'ajorna una setmana més la decisió sobre l'extradició de Valtònyc
El raper mallorquí arriba al Tribunal d'Apel·lació de Gant, el 9 de juny del 2020 (Natàlia Segura/ACN)

S'ajorna una setmana la decisió sobre l'extradició de Valtònyc

El tribunal de segona instància havia de resoldre dimarts sobre l'euroordre contra el cantant

La justícia belga ajorna una setmana la decisió sobre l'extradició a Espanya del raper Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, exiliat a Bèlgica des de fa més de dos anys. Segons fonts pròximes al cas, el Tribunal d'Apel·lació de Gant havia de resoldre el dimarts dia 8 de setembre, però finalment no ho farà fins al dia 15.

També ho ha confirmat el seu advocat, Gonzalo Boye. El febrer del 2017, l'Audiència Nacional va condemnar el raper mallorquí a 3 anys i mig de presó per enaltiment del terrorisme, calúmnies i injúries greus a la Corona​ per les lletres de diverses cançons que va escriure i pujar a Internet.

 

Després d'analitzar la resolució del Tribunal de Justícia de la UE sobre l'aplicació de l'euroordre automàtica en aquest cas, el jutge d'apel·lació va escoltar abans de l'estiu les últimes al·legacions de les parts i ara ha de decidir si accepta o rebutja la petició d'extradició, o si fa una última consulta al Tribunal Constitucional de Bèlgica.

Un tribunal de primera instància ja va rebutjar l'entrega del cantant a Espanya. El Tribunal de Justícia de la Unió Europea va assegurar al març que la justícia espanyola va aplicar incorrectament el Codi Penal en què basa l'euroordre per reclamar el raper.

Valtònyc va ser jutjat amb el Codi Penal de l'any 2012 i, en canvi, per fer l'euroordre, l'Audiència Nacional va aplicar el codi posterior, del 2015, que preveia penes més dures pels delictes relacionats amb el terrorisme.

ARXIVAT A:
Valtònyc
Anar al contingut