El raper mallorquí Valtonyc
El raper mallorquí Valtonyc
Madrid

Condemnat a 3 anys i mig de presó el raper Valtonyc per injúries al rei Joan Carles

L'Audiència Nacional el condemna pels delictes d'enaltiment del terrorisme, calúmnies i injúries greus a la corona

RedaccióActualitzat

L'Audiència Nacional ha condemnat el raper mallorquí Josep Miquel Arenas, conegut com a Valtonyc, a tres anys i mig de presó per enaltiment del terrorisme, injúries a la corona i amenaces per les lletres d'algunes de les seves cançons, en què es refereix al rei Joan Carles i al president del Círculo Balear, Jorge Campos

Precisament, Campos va ser qui el va denunciar per amenaces de mort en una cançó titulada "Circo balear", difosa per internet. En la peça, el raper critica la política de Campos contra la llengua catalana a les Illes i assegura que el president de la fundació es mereix una "bomba de destrucció nuclear", i afegiex: "Li tallaré la jugular."

Segons la denúncia, Valtonyc també amenaça la família reial amb frases com "trobant-nos al Palau Borbó, kalaixnikovs, ocupar Marivent i el donem a la població". 

El raper sempre s'ha definit com a republicà, i durant el judici va dir que no reconeixia el tribunal. També va explicar que havia escrit la cançó a petició de Pablo Iglesias.

El tribunal el condemna a una pena més gran de la que demanava el fiscal, que era de tres anys de presó.

La condemna ha indignat les xarxes socials, on l'etiqueta Valtonyc va ser tendència a Espanya durant cinc hores. Molts missatges qüestionaven la llibertat d'expressió a Espanya.

El mateix Valtonyc va fer una sèrie de tuits en saber la sentència.

 

Anar al contingut