Tenis

Roger Federer guanya l'Open d'Austràlia després de derrotar Andy Murray 6-3, 6-4 i 7-6

S'ha demostrat que, ara per ara, Roger Federer no té rival capaç de qüestionar el seu regnat en el circuit masculí de tenis després de l'exhibició d'aquest diumenge a Melbourne i que li ha servit per proclamar-se campió de l'Open d'Austràlia per quart cop en la seva carrera. El suís s'ha desfet d'Andy Murray per 6-3, 6-4 i 7-6 en un partit que ha dominat clarament i que només en l'últim set ha deixat mostres d'emoció donada la resistència, finalment estèril, del jove escocès. Amb tot, aquest és el 16è títol de Grand Slam que Federer afegeix al seu impressionant palmarès.

Actualitzat
La final de Melbourne ha quedat sentenciada pràcticament des de l'inici quan Roger Federer ha tornat a ser el tenista resolutiu, sobri però efectiu i genial que ha dominat l'ATP pràcticament sense ombra -l'excepció és l'aparició de Rafael Nadal durant menys d'un any- des del 2004.

El suís no ha donat opcions a Andy Murray i ha encarrilat la consecució del títol imposant-se clarament en els dos primers sets per 6-3 i 6-4. Amb un autèntic recital, Federer ha obert un forat massa important, i l'escocès, ofuscat i a voltes sense idees per contrarestar el joc del seu contrincant, s'ha trobat incapaç de capgirar aquesta dinàmica.

El tercer set, però, ha estat ben diferent. Murray ha aparegut amb un tenis més precís, més atrevit, agressiu. Això li ha brindat una oportunitat immillorable per entrar de nou al partit. Amb 2-3 i servei per a Federer, Murray ha gaudit de tres pilotes de trencament que no ha desaprofitat, i ràpidament s'ha situat amb un 2-5 favorable.

Però Federer és molt Federer i quan tot semblava decidit el suís ha recuperat el seu millor tenis per, impertèrrit i com si el marcador li fos favorable, començar una remuntada pletòrica. Del 2-5 s'ha passat al 6-6 i el "tie-break" ha dictat justícia. Tots dos tenistes han tingut les seves opcions perquè el joc ha estat disputat i carregat d'alternatives. A Murray li ha tremolat el braç, mentre que Federer, més enllà d'alguna imprecisió impròpia d'ell, ha sabut resoldre amb mestratge.

Aquest és el quart Open d'Austràlia que aconsegueix Federer després dels conquerits el 2004, el 2006 i el 2007.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut