El valor de mercat del robatori estaria al voltant dels 500.000 euros (Europa Press)

Roben més de 50.000 litres d'oli a Còrdova per valor de mig milió d'euros

És el segon robatori de milers de litres d'aquest producte en menys d'un mes a Andalusia

RedaccióActualitzat

De 6.000 litres d'oli, sostrets fa poc més de dues setmanes, a més de 50.0000. Aquest és el segon robatori de grans quantitats d'oli que es fa a Andalusia durant l'agost. I és que el preu d'aquest producte no ha parat de pujar fins a convertir-se en un bé molt preuat, també per als lladres.

Al trull Marín Serrano "El Lagar", al municipi de Carcabuey, a Còrdova, la matinada d'aquest dimecres els lladres han sostret entre 50.000 i 60.000 litres d'oli d'oliva verge extra amb un valor de mercat proper al mig milió d'euros.

Segons han informat fonts properes al cas, les primeres hipòtesis apunten que els lladres van utilitzar un camió cisterna, ja que l'oli no estava embotellat i envasat. En aquest sentit, el gerent, Mantín Parra, en declaracions a Canal Sur, ha assegurat que mai s'hauria imaginat el que ha passat i ho ha qualificat "de pel·lícula":

"Ho tenien tot molt ben preparat i amb danys mínims, perfecció total, sabien carregar, treure-ho tot, van tallar la llum i sabien on era l'alarma perquè no saltés".

A més, ha ressaltat que els lladres "han agafat mànegues, han carregat i després les han deixat fins i tot bé", de manera que "és gent que sabia el que es feia".

Robatori a granel

Segons la Guàrdia Civil, el fet que els lladres hagin sostret l'oli a granel i no embotellat pot complicar el seguiment sobre una possible venda. Tot i això, la normativa exigeix que les cisternes d'oli portin un document de traçabilitat del producte. Així ho explicava Parra:

"Quan es fa una compravenda, les cisternes porten la seva documentació, d'on surt l'oli, d'on és, el lot, la traçabilitat, les matrícules, el que paga i on va"

De manera que, tal com comenta el gerent, "les cisternes estan circulant sense papers, algú ho ha de comprar i necessita aquests papers per donar-lo d'alta".

Segon robatori en poques setmanes de diferència

El robatori s'ha produït en un moment en què el preu de l'oli és molt elevat i es preveu que continuï pujant atiat per la sequera. I és que l'escassa producció de l'any passat, sumada a la pèssima collita prevista per a aquest any, es tradueix en poc producte i xifres de preus històricament altes.

El preu de l'oli d'oliva és elevat i es preveu que continuï augmentant

Segons les dades oficials de l'IPC del mes d'agost, aquest estiu el consumidor està pagant el preu de l'oli d'oliva, de mitjana, un 38% més car que fa un any.

En aquest context, aquest és el segon robatori de milers de litres d'oli quehi ha hagut a l'Estat en poc més de dues setmanes. El primer va passar en el municipi de Teba, a Màlaga. En aquest cas, però, els lladres es van endur l'oli envasat per valor d'uns 50.000 euros.

 

ARXIVAT A:
Alimentació
Anar al contingut