El president de Ciutadans, Albert Rivera, davant dels assistents a la reunió del Cercle d'Economia (EFE)
El president de Ciutadans, Albert Rivera, davant dels assistents a la reunió del Cercle d'Economia (EFE)
Sitges

Rivera rebutja participar en "cordons sanitaris" contra altres formacions polítiques

El líder de Ciutadans ha explicat que, en els propers dies, es reunirà tant amb Mariano Rajoy com amb Pedro Sánchez

Actualitzat

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha rebutjat que el seu partit participi encap "cordó sanitari" per evitar que una determinada formació política, sigui el PP, el PSOE o Podem, governi en un ajuntament o una autonomia. Rivera ha participat aquest dijous en la sessió inaugural de la XXXI Reunió del Cercle d'Economia a Sitges. Allà, abans de la seva intervenció, ha qualificat d'"infantil" la política "dels blocs, dels cordons sanitaris i dels pactes de tres contra un o un contra tres".

D'aquesta manera, el líder de Ciutadans ha rebutjat la possibilitat de participar en el front polític plantejat per la candidata del PP a l'alcaldia de Madrid, Esperanza Aguirre, per frenar la investidura de la candidata d'Ahora Madrid, Manuela Carmena.

Reunions amb Rajoy i Sánchez

Rivera s'ha mostrat disposat a seure "amb tothom" per arribar a acords puntuals. De fet, ha explicat que després de les eleccions de diumenge va rebre una breu trucada dels líders del PP i del PSOE i que, en els propers dies, es reunirà tant amb Rajoy com amb Sánchez. A més, ha assegurat que faria el mateix amb el líder de Podem, Pablo Iglesias, si li ho demanés.

Pel president de Ciutadans, després del 24 de maig, a l'estat comença una nova etapa política: la de parlar amb qui pensa diferent. "En campanya alguns ens han atacat per defensar aquest diàleg i avui han de menjar-se aquestes paraules i baixar a l'arena", ha dit Rivera, que creu que "la política d'adults, la democràtica, és una política on la gent parla i acorda en benefici dels ciutadans". El líder de Ciutadans ha manifestat que "l'Espanya dels bàndols està acabada, encara que a alguns els interessa mantenir-la per preservar la seva quota de poder".

Anar al contingut