Madrid

Rivera: "Ciutadans no serà a governs que no encapçali"

La candidata de Ciutadans per Barcelona, Carina Mejías, es mostra disposada a arribar a acords puntuals

RedaccióActualitzat

Ciutadans s'ha convertit en la tercera força política a Espanya i amenaça el bipartidisme PP-PSOE, que s'ha alternat en el govern els últims 30 anys. El partit d'Albert Rivera ha entrat amb força a Madrid i Barcelona, on no hi tenia representació. A la Comunitat de Madrid és clau per assegurar la continuïtat d'un govern popular. Ciutadans s'ha beneficiat, en molts casos, de la pèrdua de vots del Partit Popular i haurà de decidir, a partir d'ara, cap on es decanta el seu suport.

En una compareixença informativa a Madrid, Albert Rivera ha dit avui que s'ha acabat el bipartidisme i ha fet aquest advertiment: "Ciutadans no serà a governs que no encapçali. Que no ens esperin allà on no governem. Serem coherents amb el que hem fet. Serem a l'oposició allà on no siguem alcaldes o no presidim la comunitat. Per tant, des de l'oposició, el que farem és proposar canvis perquè es governi d'una altra manera."

En el procés d'acords postelectorals, la guanyadora de Barcelona, Ada Colau, ha descartat negociar amb Ciutadans. Però Carina Mejías, la candidata d'aquest partit a Barcelona, ha dit que estan oberts a arribar a acords puntuals: "Anem cap a una política de consensos, de suma d'esforços, i, per tant, de pacte en allò que beneficiï tothom. A Ciutadans tenim molt clar que nosaltres no pactarem ni quotes de poder ni càrrecs. El que sí que pactarem són polítiques que beneficiïn el conjunt dels barcelonins o de les persones que viuen a determinats barris de la ciutat."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut