Barcelona

Reunions d'última hora en el si de la federació, hores abans del comitè de govern d'Unió

La cúpula d'Unió es reuneix al despatx de la vicepresidenta Ortega

RedaccióActualitzat

Després de la consulta de diumenge i de l'ultimàtum de Convergència a Unió perquè accepti el caràcter plebiscitari del 27-S i l'objectiu de crear un estat independent, les negociacions en el si de la federació se succeeixen, aquest matí als despatxos del Parlament, on se celebra un ple monogràfic sobre el model sanitari català. Segons ha pogut saber TV3, aquest matí, aprofitant una pausa del ple, la cúpula d'Unió s'ha reunit al despatx de la vivepresidenta, Joana Ortega, que està a prop del president de la Generalitat.

Precisament, segons informa Catalunya Ràdio, Artur Mas i Ramon Espadaler s'haurien tornat a reunir, també al Parlament, per abordar la crisi de trencament de CiU, quan l'entorn de Duran i Lleida dóna per fet el trencament d'una federació que té 37 anys d'història. Seria la segona trobada que mantindrien Mas i Espadaler en 24 hores, després que Convergència Democràtica hagi plantejat un ultimàtum a Unió perquè es declari a favor de la independència.

Aquestes trobades s'han fet abans de la reunió d'urgència del comitè de govern d'Unió avui a les 14.00, aprofitant el recés del ple del Parlament. Previsiblement la formació democristiana farà una roda de premsa a primera hora de la tarda. En funció del que faci Unió, CDC es reunirà. De fet, el mateix president ha demanat als membres de la seva executiva que bloquegin les seves agendes per a una possible reunió. Cap a les deu del vespre, hi podria haver una roda de premsa de Convergència.

Així doncs, en les pròximes hores es podria decidir el futur de la federació Convergència i Unió i si els dos partits aniran junts a les eleccions del 27 de setembre.

El secretari general de Convergència, Josep Rull, va demanar a la direcció democristiana que es posicionés. Assegura que, si la resposta és negativa, la respectaran, però que Convergència seguirà amb el seu full de ruta, el "sí-sí", l'aposta perquè Catalunya sigui un estat independent. Precisament, la direcció de CDC es va reunir amb la d'UDC per abordar l'encaix dels fulls de ruta dels dos partits en el procés sobiranista arran de la consulta interna que van fer els democristians diumenge.

Unes hores abans d'aquesta reunió, l'executiva d'Unió Democràtica acordava obrir negociacions "delimitades" dins de CiU per buscar un encaix davant del procés sobiranista, amb l'oposició del sector crític, que ha decidit negociar pel seu compte també amb ERC i entitats com l'ANC i Òmnium.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut