Barcelona

L'entorn de Duran i Lleida dóna per trencada la federació Convergència i Unió

La reunió del comitè convocada d'urgència ha de respondre l'ultimàtum plantejat per Convergència

Actualitzat

L'entorn de Duran i Lleida dóna per trencada la federació Convergència i Unió. Poques hores abans de l'ultimàtum presentat per la direcció de Convergència, s'ha convocat una reunió d'urgència del comitè de govern d'Unió per dimecres al migdia. Són les conseqüències de la pregunta i del resultat del referèndum intern d'Unió i de la negativa de Convergència de rebaixar el contingut del seu full de ruta cap a la independència. Entre els dubtes, hi ha la continuïtat al govern dels consellers d'Unió. Homs ja ha advertit que si hi ha trencament de la federació, hi pot haver crisi de govern.

També des de Convergència es té força coll avall que la federació es podria trencar i, com a conseqüència, hi podria haver una crisi de govern de manera imminent, tot i que l'última paraula la té el president Mas. Algunes fonts apunten, fins i tot, que la vicepresidenta Ortega i els consellers d'Interior, Ramon Espadaler, i d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, tots tres d'Unió, podrien sortir de l'executiu de Mas aquesta mateixa setmana.

Convergència i Unió es presenten junts al Parlament des del 1978 i des d'aleshores han passat per diverses crisis. No obstant això, a l'entorn del líder democristià, Josep Antoni Duran i Lleida, veuen que aquesta és gairebé insalvable perquè, diuen, Convergència els ha posat entre l'espasa i la paret.

La primera conseqüència d'un trencament afectaria el grup parlamentari de CiU. Però fonts de la federació apunten que només queda un mes i mig per acabar la legislatura i que no tots els diputats d'Unió pensen com la direcció. La segona conseqüència es plasmaria en la llista electoral que pugui presentar el president Artur Mas de cara al 27 de setembre. Una llista sense les actuals sigles de partits i sense dirigents de la cúpula d'Unió.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut