Antoni Castellà davant dels mitjans de comunicació en una imatge d'arxiu
Antoni Castellà encapçala el sector crític
Barcelona

Els crítics d'Unió negociaran el full de ruta amb CDC, ERC, l'ANC i Òmnium al marge de la direcció d'UDC

El sector sobiranista dels democristians ha anunciat avui, dilluns, la seva voluntat de negociar el full de ruta sobiranista amb tots els seus signants, i no només amb CDC, com preveu la direcció

Actualitzat

El sector independentista d'Unió ha anunciat avui la seva voluntat de negociar el full de ruta sobiranista amb tots els seus signants, i no només amb CDC, com preveu fer la direcció. Al marge de les converses amb el soci de federació, els crítics negociaran també amb Esquerra i les entitats sobiranistes per "no donar l'esquena" al 46,7% de militants que van votar que no.

Després de la roda de premsa del secretari general d'UDC, Ramon Espadaler, ha comparegut el cap visible dels partidaris de votar "no" a la consulta, Antoni Castellà, que ha fet una "crida" als partits i les entitats firmants d'aquest full de ruta per "encetar negociacions". Els dotze dirigents democristians que van votar "no" a la pregunta del 14-J portaran el resultat d'aquestes converses a l'òrgan de direcció, amb l'esperança de convèncer la majoria del comitè de govern.

"Hi ha suficients motius perquè Unió Democràtica es pugui incorporar al full de ruta subscrit per diferents entitats i diferents partits, amb les condicions del mandat que se'ns imposa"

Castellà ha considerat un "empat tècnic" l'ajustada victòria del "sí" en el referèndum d'ahir, diumenge, per 95 vots de diferència. I, per aquest motiu, ha criticat la decisió del comitè de govern d'aquest dilluns de no trobar "una síntesi" a "tot el que ens van dir els militants" diumenge. El dirigent sobiranista creu que "hi havia una possibilitat", que era "un 'sí' a la independència, però amb les sis condicions" previstes en la pregunta. "Això, avui, s'ha rebutjat", ha lamentat.

En el comitè de govern d'avui, dilluns, 19 dirigents han votat a favor d'iniciar negociacions només amb CDC, i vuit hi han votat en contra. De fet, dels dotze dirigents crítics, només vuit tenen dret a vot.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut