Reobren els parcs d'atraccions amb el 30% d'aforament i després de set mesos tancats

El Tibidabo i Port Aventura tornen aquest dissabte amb totes les mesures de seguretat i confien a recuperar aquesta temporada les pèrdues del 2020

Actualitzat

Primer cap de setmana sense estat d'alarma i sense confinaments territorials. També el primer amb els parcs d'atraccions oberts, després de set mesos tancats i amb l'aval del Procicat.

A Port Aventura (Vila-seca) no se superarà el 30% d'aforament i, malgrat que les atraccions mecàniques sí que obriran, els espectacles, els hotels i els restaurants ho aniran fent més endavant.

El Tibidabo, que aquest octubre farà 120 anys, tornarà a engegar les atraccions després de sis mesos, amb un aforament també del 30% i la mascareta obligatòria.
 

Set mesos tancats

Van tancar el 16 d'octubre, en plena campanya de Halloween. Port Aventura reobre després de viure, el 2020, la temporada més curta de la seva història: només tres mesos en funcionament, i amb restriccions.

Port Aventura rep uns tres milions i mig de visitants anuals (Wikimedia)

La seva plantilla anirà incorporant-se de manera gradual --prop de 1.200 treballadors estan afectats per un ERTO--. Tot i aquestes limitacions, el sector turístic de Tarragona espera que aquest sigui el primer pas per remuntar una temporada molt complicada.

No obstant, el portaveu de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona, Xavier Guardià, tem que amb el públic català i de l'estat espanyol "no fem prou": "Port Aventura necessita que els mercats europeus estiguin oberts". El 2019, el parc va rebre 3.750.000 visitants, l'any amb més públic de la dècada passada.

També torna a funcionar aquest dissabte Ferrari Land, mentre el Caribe Aquatic Park, que l'any passat va estar tancat per les mesures anti-Covid, reobrirà el 23 de juny.

Els hotels de la costa tarragonina també aniran obrint esglaonadament. Del 15% per cent actual preveuen arribar al 100% d'establiments oberts al juliol.
 

Treballadors preparant la Cuca de Llum del Tibidabo per incorporar-la amb la grua a les vies (Nerea Colomé / ACN)

120 anys de Tibidabo

Aquest dissabte també tornen els somriures al Tibidabo. Aquest divendres al matí han rebut els treballadors, han acabat de revisar les atraccions, han preparat les mesures de seguretat i han assajat els espectacles.

Les entrades s'han encarit i inclouran el transport amb tres llançadores per accedir al parc. El Tibidabo vol fomentar així la mobilitat sostenible per reduir les emissions de CO2.  

Amb el retorn d'aquest dissabte, el Tibidabo estrena la temporada del 120è aniversari, una temporada que estarà marcada per la inauguració del nou funicular Cuca de Llum.  Esperen poder deixar enrere, definitivament, la muntanya russa de tancaments i obertures que han patit durant més d'un any.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut