Tortosa

Renzi visita Catalunya per acompanyar les famílies de les víctimes de l'autocar de Freginals

El primer ministre italià, que, a més, és amic de la família d'una de les víctimes, ha fet una visita llampec, acompanyat del president Puigdemont i diversos consellers

RedaccióActualitzat

El primer ministre italià, Matteo Renzi, ha fet una visita llampec a Catalunya per acompanyar les famílies de les noies mortes en l'accident d'autocar de Freginals. Set de les tretze estudiants mortes en l'accident eren italianes. Per aquest motiu, Renzi, que, a més, és amic de la família d'una de les víctimes, ha volgut ser a Catalunya per fer costat als familiars de les difuntes.

Renzi ha arribat a la tarda a l'aeroport de Reus, on l'ha rebut, a peu d'avió, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al costat de la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna. Renzi ha fet per carretera el viatge fins a Tortosa, on ha arribat poc després de les cinc de la tarda.

Fonts del govern havien informat que la visita era privada, però l'ambaixada d'Itàlia a Espanya ha assegurat que té caràcter oficial. Durant la visita, Renzi ha telefonat al president espanyol, Mariano Rajoy, per parlar de l'accident, segons han informat fonts de l'executiu espanyol.

A més de rebre'l, Puigdemont ha acompanyat el dirigent italià en la visita al centre de comandament instal·lat a Tortosa. També han estat amb ell el conseller d'Exteriors, Raül Romeva, el de Salut, Toni Comín, i el d'Interior, Jordi Jané. Renzi s'ha entrevistat, al Parador de Tortosa, amb els familiars de les noies mortes.

També ha visitat l'Hospital Verge de la Cinta i el Joan XXIII de Tarragona, on hi ha ingressats alguns dels ferits.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut