Es calcula que a Catalunya hi hauria uns 150.000 pedòfils (CCMA)

Reclamen més recursos per evitar que els pedòfils facin el pas a la pederàstia

"S'ha de poder treballar amb aquestes persones", defensa l'entitat Àngel Blau, que ofereix teràpies pioneres per prevenir els abusos sexuals infantils

Mireia Prats i RieraActualitzat

El Toni és el testimoni d'un home de 60 anys. Es va casar i va tenir dos fills, però feia una doble vida. En la intimitat consumia material d'explotació infantil, que anava col·leccionant al seu ordinador. Fins que fa 2 anys, la policia el va detenir. Va passar la fina línia de la pedofília a estar pendent d'un judici per pederàstia.

"Era un consumidor compulsiu de veure material d'explotació sexual infantil. M'atreien els menors, una atracció sexual, però no sabia el per què. Com si fos Doctor Jekyll i Mister Hyde. La meva família ho va saber quan em van detenir. És un patiment, estàs jugant amb dobles cares."

El Toni és un dels alumnes del curs GAP (Grup d'Ajuda a la Pedofília), que organitza de forma pionera a l'estat espanyol l'organització de prevenció d'abusos sexuals infantils Àngel Blau.

El primer curs l'han fet 8 pederastes, connectats online cada divendres, i durant 10 sessions.

Rosa Nolla, psicòloga i membre d'Àngel Blau: "És molt reparador. S'ha de poder treballar amb aquestes persones, negar-ho, és mirar cap a un altre costat. La realitat és que hi ha abusos sexuals, la realitat és que passa al nostre entorn!"

Des d'aquesta entitat defensen que cal donar eines als pedòfils, ja sigui amb cursos i teràpies, perquè evitin caure en el delicte de la pederàstia.

El problema, però, és que només hi ha dues organitzacions que tractin amb pederastes, i hi ha molt pocs psicòlegs especialitzats en la matèria.

Àngel Blau assegura que en els pocs estudis que s'han fet en l'àmbit mundial es calcula que entre un 1 i un 3% de la població pateix pedofília. A Catalunya, per tant, estaríem parlant de 150.000 persones. En un 98% són homes.

En aquest reportatge expliquen com treballen:

 

 

ARXIVAT A:
Pederàstia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut