Cartell de la B-40 a Terrassa
Cartell de la B-40 a Terrassa

Reaccions a l'acord per la B-40: d'històric i necessari a electoralista i contaminant

La Ronda Nord continua generant polèmica i l'acord entre el govern català i l'espanyol ha estat rebut de forma molt diferent pels partits i entitats

RedaccióActualitzat

L'anunci que Generalitat i Estat firmaran aquesta setmana el protocol que desencalla la B-40 a canvi d'infraestructures per valor de més de 900 milions d'euros ha estat rebut de forma molt diferent pels partits i entitats.

Els seus opositors critiquen que a nivell de contingut falta molt per concretar. El que aquest diumenge va anunciar la Generalitat és que molt aviat, potser aquesta setmana, es firmarà el protocol en què Estat i Generalitat diuen que es posen d'acord per tirar endavant aquesta carretera, que ha d'unir Terrassa, Sabadell i Castellar del Vallès.

És un document de voluntats polítiques en què ha desaparegut la menció que sí que es feia a textos anteriors sobre la possibilitat d'arribar en un futur a Granollers. Tampoc es concreta si serà una via d'alta capacitat o no.

Per això, des d'entitats ecologistes i polítiques que hi estan en contra asseguren que torna a ser foc d'encenalls. Aquí us fem un recull de les reaccions principals:


Els ajuntaments de Terrassa, Sabadell i Castellar reclamen des de fa temps que la ronda Nord es tiri endavant per solucionar els problemes de saturació o de mala connexió entre els 3 municipis. Però els que s'hi oposen recorden que fer-la va en contra de la lluita contra la crisi climàtica.

Per a les entitats empresarials, com Foment, la Pimec i la Cecot, avalen la infraestructura, que consideren "necessària".
 

Electoralisme per uns, compromís per uns altres

Dijous al vespre comença la campanya i la Ronda Nord ja ha donat munició als partits. El que per Junts és electoralisme per Esquerra i el PSC és complir compromisos pendents.

El PSC valora amb satisfacció l'acord entre el govern català i l'executiu espanyol. De moment, però, no garanteixen que tots els tràmits estiguin fets abans de les eleccions del 23 de juliol perquè Catalunya rebi els 914 milions d'euros pactats a canvi. 

En canvi, Esquerra Republicana confia que el pacte quedi segellat abans de les eleccions. Per Junts, l'acord de la B-40 és electoralista.

En aquest vídeo pots veure la reacció de tots els partits:


El futur de la B-40

El serial en què s'ha convertit la construcció --o no-- del Quart Cinturó entre Terrassa i Sabadell, no acaba en l'anunci de diumenge. Després del protocol caldrà signar un conveni, redactar un projecte i adjudicar les obres, un procés que es pot allargar, anys.

ARXIVAT A:
Infraestructures
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut