Generalitat i Estat desbloquegen l'acord per la B-40 a canvi d'executar obres per 914 milions

Aquesta setmana se signarà l'acord entre tots dos governs pel Quart Cinturó i un paquet d'infraestructures per valor de 914 milions

RedaccióActualitzat

La Generalitat i el govern espanyol signaran aquesta setmana l'acord per redactar els projectes de la B-40 i de diverses infraestructures per valor de 914 milions d'euros, segons ha pogut saber TV3 de fonts del govern català.

Aquest paquet d'infraestructures són obres que Esquerra va aconseguir incloure en els pressupostos de l'Estat en la negociació amb el PSOE. El govern català va exigir posar en marxa aquests projectes al mateix temps que el tram de la ronda nord, el tram de la B-40 entre Sabadell, Terrassa i Castellar del Vallès, una obra que el PSC va posar com a condició per aprovar els pressupostos de la Generalitat.

Per garantir que les obres s'executaran, el sistema previst en totes és el de l'encàrrec de gestió: l'Estat en paga el cost però qui fa les obres és la Generalitat.

Obres de la B-40 a l'alçada de Viladecavalls
Obres de la B-40 a l'altura de Viladecavalls (ACN/Albert Segura)

Entre aquest paquet d'infraestructures, que superen els 900 milions d'euros, hi ha millores a l'N-260, l'Eix Pirinenc. També millores en les connexions a l'N-2 al Maresme i les autopistes AP-2 i AP-7, a més de dos nous intercanviadors entre la línia de Rodalies i la de Ferrocarrils a Sant Cugat del Vallès.

Fa tot just dues setmanes, els governs català i espanyol encara mostraven públicament diferències sobre la B-40 i aquest mateix diumenge, des del PSC reclamaven complir l'acord, que tenia de termini el primer trimestre de l'any.

Precisament, aquest dijous, govern i PSC han de fer la primera reunió de seguiment de l'acord de pressupostos que tots dos van signar fa cinc mesos i que a més de la ronda Nord preveu desencallar el projecte del Hard Rock, modernitzar l'aeroport del Prat i diverses partides pressupostàries.

 

ARXIVAT A:
InfraestructuresPressupostos Generals de l'EstatGeneralitat de CatalunyaGovern espanyol
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut