Madrid

Rajoy qualifica de disbarat el procés independentista i reitera que no permetrà el referèndum

El president del PP creu que molts catalans estan enganyats sobre les conseqüències polítiques i econòmiques que suposaria una hipotètica independència de Catalunya

RedaccióActualitzat

Després de ser reelegit president del PP, Mariano Rajoy ha tancat el congrés del seu partit aquest diumenge amb referències a Catalunya.
Rajoy reitera que el govern del PP mai permetrà que es faci un referèndum a Catalunya, fet que ha qualificat de "disbarat".

Rajoy ha avisat que mai "comerciarà" ni serà còmplice d'un procés que busca la ruptura d'Espanya.

"No admetrem la celebració d'un referèndum que prohibeix la nostra Constitució, busca la independència de Catalunya i la ruptura d'Espanya."

També ha alertat que molts catalans estan enganyats sobre les conseqüències polítiques i econòmiques que suposaria una hipotètica independència de Catalunya.

"Se'ls ha amagat les conseqüències polítiques, econòmiques i socials que la separació causaria als catalans i a Catalunya. Estic parlant, i ho faig seriosament, de la sortida de la zona euro, de la Unió Europea, del mercat únic, de la impossibilitat de sostenir els serveis públics o les prestacions socials, per citar només alguns dels enormes perjudicis que la ruptura comportaria."

I ha afegit:

"Un procés de secessió no és una poda agradable feta per un jardiner, per un jardiner amable, sinó una amputació terrible i dolorosa que cap cirurgià no pot salvar."

Rajoy ha ofert diàleg, però ha dit que no acceptarà mai "monòlegs ni contractes d'adhesió, ni saltar-se la llei".

Ha recriminat a Puigdemont que no assistís a la conferència de presidents. En aquest sentit, ha dit que deixar una cadira buida és abdicar de les seves responsabilitats.

"S'ha de parlar, és important, i no s'ha de deixar mai la cadira buida, perquè l'obligació d'un governant és acudir sempre al lloc on es discuteix el que afecta el conjunt dels ciutadans. No fer-ho i deixar la cadira buida és abdicar de les seves responsabilitats com a governant."

El president del PP s'ha compromès a treballar per "recuperar les institucions" al servei de tots els catalans, per reconstruir "la cohesió interna" a Catalunya i per allunyar la Generalitat dels "extremismes".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut