Madrid

Rajoy acusa CDC de "trencar-ho tot"

En la sessió de control al govern, Rajoy ha dit que no és anticatalà defensar la legalitat o la sobirania espanyola, en referència al seu posicionament respecte al 9-N

Actualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha carregat aquest dimarts contra Convergència Democràtica arran del seu recent trencament amb Unió i els ha acusat d'estar "trencant-ho tot". En resposta a una pregunta del portaveu del grup a la cambra alta, Josep Lluís Cleries, que havia acusat La Moncloa de dur a terme "sistemàtiques polítiques anticatalanes", Rajoy ha respost que "ser anticatalà" és dividir la gent i "sembrar zitzània".

En la sessió de control al govern al Senat, Rajoy ha dit que no és anticatalà defensar la legalitat o la sobirania espanyola, en referència al seu posicionament respecte a la consulta del 9 de novembre. "Vostès volien liquidar la llei, saltar-se la Constitució i l'Estatut i això no ho puc acceptar", ha retret el president del govern espanyol a Cleries, i ha afegit que el que sí que han "aconseguit liquidar" Artur Mas i CDC és la coalició amb Unió Democràtica i ha preguntat si creu que el partit democratacristià "també és anticatalà".

Retrets a Sánchez pels pactes amb Podem

Rajoy també ha criticat durament el cap de l'oposició, Pedro Sánchez, per haver dit que no pactaria amb Podem, un fet que, després de la constitució dels ajuntaments, creu que evidencia que el líder del PSOE no té "credibilitat" i fa "impossible" que "ningú" se'l prengui "seriosament". El cap de l'executiu ha recorregut a l'hemeroteca per recordar diverses declaracions de Sánchez acusant la formació de Pablo Iglesias de "populisme" i de voler "convertir Espanya en Veneçuela".

El president del govern espanyol també ha comentat l'actualitat europea i s'ha mostrat "absolutament convençut" que d'aquí a poc s'aconseguirà un acord amb Grècia. Després de recordar que el país hel·lè ha de fer reformes estructurals que facilitin el creixement i la creació d'ocupació, Rajoy ha desitjat que Grècia "continuï a l'euro" i ha afirmat que no preveu que "no sigui així".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut