Madrid

Rajoy a Zapatero: "Espanya no inspira desconfiança a Europa, és vostè"

El líder de l'oposició, Mariano Rajoy, ha titllat de "mesura per sortir del pas" la proposta de Zapatero de crear una comissió per tal d'elaborar, amb totes les forces polítiques, un pla conjunt per sortir de la crisi. Rajoy, a més, ha acusat Zapatero de crear desconfiança a Europa, i no pas Espanya. El líder del Partit Popular ha exigit al president del govern espanyol que quedi sense efecte l'increment de l'IVA sobre l'impost sobre l'estalvi i que es fixi un sostre per a la despesa pública abans d'intentar pactar altres possibles canvis per sortir de la crisi.

Actualitzat
El líder del PP, Mariano Rajoy, ha acusat el cap de l'executiu espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, de no "fer res del que havia de fer" en matèria econòmica. Rajoy ha assegurat que és per això que "no és Espanya la que inspira desconfiança a Europa, sinó vostè". Rajoy ha llançat aquesta acusació contra Zapatero en l'inici de la seva intervenció davant del ple del Congrés sobre el present i el futur de la situació econòmica.

Rajoy ha acusat Zapatero de ser el màxim responsable de la taxa d'atur actual, després de considerar que "fins ara ha governat com ha volgut".

El president del Partit Popular ha llançat una lletania de greuges a Zapatero i una sèrie de retrets sobre les mesures econòmiques engegades fins ara. Rajoy ha reclamat a Zapatero que abans de plantejar altres qüestions anul·li la pujada dels impostos, com l'increment de l'IVA sobre l'impost sobre l'estalvi.

Rajoy ha criticat Zapatero per oferir "el de sempre" en el seu discurs i de ser el responsable que hi hagi una sensació de "falta de rumb i de desgovern" a Espanya. "Espanya és un país seriós, vostè no", ha sentenciat.

Per acabar, el líder de l'oposició ha instat Zapatero a aclarir-se sobre què vol fer, com per exemple sobre la qüestió nuclear: "Estic d'acord amb el seu ministre que témer l'energia nuclear és com témer els eclipsis de sol i de lluna. Però ara digui'ns què creu vostè".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut