Pello Otxandiano, el candidat proposat per EH-Bildu a les pròximes eleccions basques (Europa Press/Aritz Loiola)

Qui és Pello Otxandiano, l'aposta de renovació d'EH-Bildu en substitució d'Arnaldo Otegi

Considerat un dels ideòlegs d'EH-Bildu, té 40 anys i s'ha dedicat a la feina de partit a l'ombra

El candidat de l'esquerra abertzale per a les eleccions basques de l'any que ve serà Pello Otxandiano. Considerat un dels ideòlegs d'EH-Bildu, Otxandiano té 40 anys i s'ha dedicat a la feina a l'ombra, els últims anys com a director de Programa de la formació. La mesa política d'EH-Bildu l'ha triat per unanimitat i ara la militància l'haurà de ratificar.

Enginyer i ideòleg del partit

Otxandiano és doctor en enginyeria de Telecomunicacions i des del molt jove està vinculat a la militància a l'esquerra abertzale. Tot i això, l'únic càrrec de representació institucional que ha tingut és el de regidor del seu poble, Otxandio, el 2011. La seva carrera ha estat vinculada a la direcció del partit i sobretot a la seva definició ideològica.

Pello Otxandiano va néixer en una família vinculada al món abertzale i defensora de l'euskera. A banda de la seva formació tecnològica i la seva vocació política, Otxandiano és aficionat a la música (toca el piano) i es defineix com un amant de la muntanya.


Beneït per Otegi

El candidat d'EH-Bildu representa la renovació generacional que el coordinador general, Arnaldo Otegi, va anunciar fa uns dies, coincidint amb la seva renúncia a la possibilitat de ser ell qui encapçalés la candidatura. Otegi ha dit que Otxandiano aporta "solvència, seguretat i compromís".

Otegi, en la roda de premsa on ha explicat l'elecció de Pello Otxandiano (Europa Press/Unanue)

Enquestes a favor

Otxandiano parteix com un dels principals favorits a les eleccions previstes per al 2024. Les enquestes preveuen un frec a frec entre EH-Bildu i el PNB, que també estrena candidat, amb Imanol Pradales. Les eleccions encara no tenen data, ja que cal que les convoqui el lehendakari sortint, Iñigo Urkullu.

ARXIVAT A:
País BascArnaldo OtegiBildu
Anar al contingut