A l'aeroport de Chengdu Shuangliu, a la província xinesa de Sichuan, bloquegen el trànsit dels avions (Viquipèdia)
A l'aeroport de Chengdu Shuangliu, a la província xinesa de Sichuan, bloquegen el trànsit dels avions (Viquipèdia)
Sichuan

Quatre drons paralitzen un aeroport xinès i perjudiquen 10.000 passatgers

La policia ja ha detingut una persona acusada de manipular aquests drons a l'aeroport de Chengdu Shuangliu, a Sichuan.

RedaccióActualitzat

La presència de drons als espais aeris continuen provocant ensurts i problemes que poden afectar el trànsit normal dels avions. Aquest ha estat el cas d'un aeroport internacional de la Xina, concretament el de Chengdu Shuangliu, una zona on viuen prop de 15 milions d'habitants. Quatre drons que volaven divendres per les pistes d'aterratge d'aquest aeroport van afectar una setantena de vols que transportaven uns 10.000 passatgers, segons informa l'agència de notícies governamental China News Service. Un d'aquests aparells va passar fins i tot per sota d'una de les naus que estava aterrant.

Tot plegat va provocar que 58 vols fossin desviats a altres aeroports propers, quatre van tornar als hangars i una desena van quedar cancel·lats. Els milers de passatgers d'aquests avions van tenir retards durant tot el dia. Fins l'endemà no va tornar tot a la normalitat.

No es tracta d'un fet aïllat. És el cinquè incident relacionat amb drons que passa en una sola setmana en aquest aeroport de Sichuan. I això que les autoritats prohibeixen el vol d'aquests robots voladors a una distància d'entre 10 i 20 quilòmetres de les pistes d'aterratge.

La policia ofereix una recompensa de 1.300 euros a qui pugui aportar informació sobre drons que sobrevolin aeroports. Gràcies a aquesta informació, dissabte, ja van detenir una persona acusada de manipular aquests aparells a la zona. Segons uns mitjans locals, hi podria haver més detinguts durant els pròxims dies.

En l'àmbit europeu, les autoritats franceses estan formant àguiles, des del seu naixement, perquè aprenguin a abatre avions no tripulats i dirigits amb control remot quan entrin a l'espai aeri urbà.

Anar al contingut