París

La força aèria francesa entrena àguiles per abatre drons que entrin a l'espai aeri urbà

RedaccióActualitzat

La força aèria francesa està formant àguiles, des del seu naixement, perquè aprenguin a abatre avions no tripulats i dirigits amb control remot quan entrin a l'espai aeri urbà.

Les àguiles són entrenades per especialistes a la base de la força aèria francesa de Mont-de-Marsan i aprenen a combatre contra els drons que qualsevol pot comprar en una botiga i fer volar, a vegades sense saber-ho, en zones d'especial seguretat on hi ha edificis potencialment sensibles com seria una residència presidencial o un recinte militar.

Per familiaritzar les àguiles des de ben aviat en aquest món, els entrenadors col·loquen els ous d'aquestes aus sobre el dron poc abans que neixin les cries i, després de l'eclosió, les mantenen al mateix lloc durant tot el període d'alimentació primerenca.

Aquestes àguiles estan capacitades per veure els drons com a preses i són recompensats amb un tros de carn després de cada atac positiu.

L'any 2015, els vols d'uns drons sobre el Palau de l'Elisi i sobre un recinte militar a la Bretanya francesa van causar l'alarma. Aquests fets van provocar l'adopció d'una legislació que restringeix l'us d'aquests artefactes en zones urbanes i obliga els usuaris a notificar la seva existència a les autoritats.

La policia holandesa també entrena àguiles per atrapar drons enemics.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut