Puja la venda d'avets en un Nadal més casolà que mai per la pandèmia

Amb la suspensió de fires, els canals de distribució canvien i guanya pes la venda per internet i la de proximitat

RedaccióActualitzat

La venda d'avets de Nadal s'ha disparat amb la pandèmia, tot i la suspensió de la fira d'Espinelves i els mercats de Nadal. L'Associació de Cultivadors d'Avets de Catalunya preveu un increment de vendes d'entre el 10 i el 20 per cent respecte a l'any passat.

Les previsions del sector no eren gens bones però la realitat els ha sorprès. Resulta que com que aquestes festes la gent es quedarà a casa més que mai, les famílies inverteixen més en decoració nadalenca, com explica Albert Gallifa, el president de l'Associació de Cultivadors d'Avets de Catalunya:

"La reducció de mobilitat fa que la gent no puguem viatjar i que ens quedem a casa, i quina és l'estrella de la casa per Nadal, doncs l'avet. Això evidentment fa que tinguem unes previsions de vendes bastant altes."


El que ha canviat de manera important aquest any són els canals de distribució: guanyen pes les vendes per internet i a través de centres de jardineria i floristeries de barri.


Sense la fira d'Espinelves

Evitar aglomeracions va ser el principal motiu per suspendre l'emblemàtica Fira de l'Avet d'Espinelves, una decisió que l'Ajuntament va prendre ja a mitjans de novembre. El certamen, que s'acostuma a fer de l'1 al 9 de desembre i és una de les cites més importants del calendari nadalenc a Catalunya, rep habitualment entre 60.000 i 90.000 visitants, i en els dies punta s'hi poden arribar a concentrar unes 10.000 persones.

 

ARXIVAT A:
NadalCoronavirus Covid-19
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut