Puigdemont, des del balcó de la Casa de la República, a Waterloo (Bèlgica)

Puigdemont deixa Waterloo després de sis anys i es trasllada a viure a la Catalunya Nord

El president s'ha mudat a una nova llar provisional a la comarca del Vallespir, a la Catalunya del Nord

RedaccióActualitzat

El president Carles Puigdemont ha posat punt final a una etapa de sis anys a Waterloo, Bèlgica.

S'ha traslladat a viure a la comarca del Vallespir (Catalunya del Nord), per poder fer la campanya per a les eleccions del 12 de maig tan a prop de Catalunya com sigui possible i preparar el seu retorn anunciat per al debat d'investidura.

Així ho han explicat fonts de JxCat, que han concretat que Puigdemont ja està buidant casa seva, a Waterloo, on es va instal·lar el 2018.

Els seus plans, segons va anunciar el mateix president, passen per tornar a Catalunya definitivament per al debat d'investidura, previst com a tard el 25 de juny.

En els càlculs de l'entorn de JxCat, ja haurà entrat en vigor la llei d'amnistia. Però, tot i haver-hi el risc de detenció perquè l'ordre nacional encara és vigent, Puigdemont està disposat a tornar a Catalunya per assistir a la investidura.

Puigdemont es va traslladar al Vallespir pels volts de Setmana Santa. Des d'allà, el seu equip de campanya està preparant els actes per al 12M. Aquest dissabte donaran el tret de sortida amb la presentació dels candidats de Junts+ Puigdemont per Catalunya a Elna (Rosselló).

Puigdemont, durant la conferència a Elna aquest dijous (Jordi Borràs/ACN)

Unes candidatures que han estat aprovades per unanimitat per l'executiva de JxCat i que demà seran ratificades pel consell nacional del partit.

Puigdemont, que encapçala la llista per Barcelona, estarà acompanyat per l'empresària Anna Navarro com a número dos i per l'exconseller Josep Rull en tercer lloc.

Els seguiran la presidenta del Parlament, Anna Erra, i el fins ara president del grup de JxCat a la cambra catalana, Albert Batet.

També en els primers llocs de la llista hi ha els exconsellers Jaume Giró i Lluís Puig. Com a home de confiança de Laura Borràs, es manté l'actual diputat Francesc de Dalmases, però cau Aurora Madaula.

També es manté Joan Canadell, que passa d'ocupar els primers llocs de la llista en les eleccions del 2021 al número disset de la candidatura.  L'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, tancarà simbòlicament la llista.

Encara que ja viu al Vallespir, Puigdemont haurà de tornar a Bèlgica, ja que en les properes setmanes hi continuarà havent activitat al Parlament Europeu.

JxCat està planificant una campanya electoral completament centrada en la figura de Puigdemont i té previst organitzar part dels seus esdeveniments mediàtics a la Catalunya del Nord.

Un model diferent de les cites del 2017 i del 2021, quan es van fer mítings per tot Catalunya amb connexions telemàtiques en directe des de Bèlgica.

 

Anar al contingut