Milers de persones han reivindicat els drets de les dones pels carrers de Barcelona
Milers de persones han reivindicat els drets de les dones pels carrers de Barcelona
Barcelona

Puigdemont afirma que cal abordar la violència masclista en el procés constituent

El president de la Generalitat ho ha dit en l'acte institucional del Dia Internacional de les Dones, poc abans de la manifestació pel centre de Barcelona, on hi han participat milers de persones

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha dit que s'ha d'eradicar la xacra de la violència de gènere durant l'acte institucional del Dia Internacional de les Dones que s'ha fet aquesta tarda al Palau de la Generalitat. Després d'aquest acte, milers de persones s'han manifestat pels carrers de Barcelona per reivindicar els drets de les dones.

Puigdemont ha dit en la seva intervenció al Palau de la Generalitat que el problema de la violència de gènere caldria abordar-lo en un procés constituent:

"La violència masclista és un problema d'estat. Tenim l'oportunitat de fer un país nou que situï aquest compromís com una de les bigues mestres sobre la qual es recolzi la societat en què volem viure plegats"

 

 

El discurs ha tingut un elevat to sobiranista, la qual cosa ha molestat els representants de Ciutadans, que han acabat abandonant l'acte.

Per la seva banda, la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Teresa Pitarch, ha destacat que cal feminitzar la societat des de les institucions en benefici de tots:

"Anem incorporant les dones, les seves aspiracions, les seves aportacions al centre de la política"

Tant Pitarch com Puigdemont han destacat el nou marc legal de què disposa Catalunya per avançar cap a la igualtat de gènere.

Després de l'acte institucional hi ha hagut una manifestació unitària al centre de Barcelona per commemorar el Dia Internacional de les Dones. Hi han participat milers de persones. Les consignes han fet al·lusió a les treballadores i han denunciat la violència que sovint pateixen les dones en tots els àmbits. La manifestació ha sortit de plaça Universitat i ha arribat fins a la plaça Sant Jaume.

Anar al contingut