Propostes de mobilitat i l'estratègia de pactes, a la campanya dels candidats a Barcelona

Actualitzat

Aquest dijous, a la campanya electoral hem sentit les propostes dels candidats a l'Ajuntament de Barcelona sobre mobilitat. També han parlat de com afronten els pactes que hi podria haver després de les eleccions i, en aquesta qüestió, les postures no es mouen gens.

Xavier Trias -avui acompanyat per Joaquim Forn- ha responsabilitzat Jaume Collboni del que considera un greu fracàs en mobilitat i seguretat a Barcelona. També li retreu el pacte amb Manuel Valls que va fer alcaldessa Colau.

En declaracions a "Els matins" de TV3, Eva Parera precisament ha volgut desmarcar-se de Manuel Valls. El seu vot va ser un dels tres que van fer Colau alcaldessa. Diu que ara no ho tornarà a fer perquè creu que lidera "un govern comunista".

Ada Colau s'ha compromès a crear una òptica municipal perquè les persones vulnerables puguin accedir a ulleres i lentilles gratuïtes. I s'ha erigit com l'única capaç d'aconseguir superar els vetos d'ERC i el PSC per formar govern.

En un acte al costat de la ronda Litoral, Jaume Collboni ha proposat cobrir 8 quilòmetres més de rondes, fins al 2050. El candidat socialista ha criticat Xavier Trias per amagar, diu, a qui s'està votant realment. 

Davant de l'estació de Sants, Ernest Maragall ha proposat la construcció d'aparcaments dissuasius per evitar que les 500.000 persones que entren cada dia a Barcelona ho facin en cotxe. També ha parlat de pactes i diu que no és Esquerra qui s'apropa al PSC.

Anna Grau, acompanyada de la portaveu nacional de Ciutadans, Patricia Guasp, insisteixen a acabar amb l'ocupació del Kubo i la Ruïna i avui han presentat una denúncia al Departament d'Interior.

El PP també pensa destinar una regidoria a donar suport als propietaris que pateixin ocupacions.


El dictamen de l'ONU sobre Puigdemont marca la tarda

I el dictamen sobre Puigdemont del Comitè de Drets Humans de l'ONU li ha servit a Laura Borràs, on feia campanya des de de Móra d'Ebre, per dir que s'està reconeixent un exili polític.


En canvi, el candidat de Junts a Barcelona, Xavier Trias, no s'hi ha referit i ha centrat l'acte d'avui en les propostes d'esport per Barcelona, posant l'èmfasi a captar competicions internacionals i en l'esport base.

A Vic, el PDeCAT ha presentat el seu candidat, acompanyat el seu amic i músic Pep Sala. El partit, que presenta 181 candidatures, aspira a ser clau en ajuntaments i consells comarcals i s'erigeixen com l'alternativa dins el catalanisme.

En la pugna per aconseguir l'alcaldia de Barcelona, ERC fa una crida a trencar l'hegemonia dels que sempre han governat, i Oriol Junqueras demanava revoltar-se contra els que fan aquests pactes. Des de Sant Andreu el candidat republicà ha demanat tornar a situar la ciutat al capdavant del país.

En un acte a Sarrià, Collboni ha dit que anirà a Brussel·les però no per motius polítics i ha defensat la lleialtat institucional.

Els Comuns han triat la plaça del Diamant de Gràcia per fer el seu acte de feminismes. Colau ha defensant les polítiques LGTBI que ha fet l'ajuntament i ha advertit del perill de retrocés que suposa l'extrema dreta.

Ha defensat les polítiques i ha anunciat la posada en marxa d'un pla per defensar els drets de les treballadores de la llar.

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 2023PPValentsCsERCPSCJuntsEn comú
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut