Una nena enmig de la runa a causa dels bombardejos a la ciutat d'Al-Bab, al nord de Síria (Reuters)
Una nena enmig de la runa a causa dels bombardejos a la ciutat d'Al-Bab, al nord de Síria (Reuters)
Londres/Palmira

Prop de 3.000 persones van morir a Síria el mes passat, un miler més que al gener

Són xifres de l'Observatori Sirià dels Drets Humans, el dia que la majoria dels combatents d'Estat Islàmic han decidit retirar-se de Palmira després de minar gran part de la ciutat monumental

RedaccióActualitzat

La xifra de morts a Síria no para d'augmentar. El mes passat van morir 2.850 persones, 770 de les quals eren civils, segons el balanç facilitat per l'Observatori Sirià dels Drets Humans. Entre les víctimes civils hi ha 180 menors d'edat. El balanç del febrer suposa un fort increment de morts respecte al gener, quan n'hi va haver 2.001, 645 civils i 138 menors.

Aquestes dades demostren que les negociacions entre el govern sirià i l'oposició continuen sense poder frenar la violència que sacseja el país des de fa gairebé sis anys. Els contactes per intentar avançar en el procés de pau van començar a finals de desembre, sense la participació d'Estat Islàmic. Aquest dijous, la majoria dels combatents d'aquest grup armat islamista s'han retirat de bona part de Palmira davant l'ofensiva de l'exèrcit sirià. Abans, però, han minat diferents punts de la ciutat monumental, segons assenyala l'Observatori Sirià dels Drets Humans. Això fa que els soldats encara no hagin pogut assumir-ne el control total.

 

 

Aquest matí encara hi havia combatents atrinxerats en barris residencials del sector est de la ciutat. L'exèrcit sirià està rebent el suport del seu aliat rus, que bombardeja amb avions i helicòpters les àrees encara controlades per Estat Islàmic.

Palmira, inscrita al patrimoni mundial de la humanitat, va caure el maig del 2015 en mans dels jihadistes, que en van destruir alguns dels monuments més emblemàtics. I, tot i que fa un any van ser expulsats de la ciutat, n'havien tornat a recuperar el control al desembre.

Anar al contingut