Primera nit sense toc de queda a Barcelona, en plenes festes de Gràcia
Diverses places de Gràcia estan entre els 11 àmbits de Barcelona amb molt soroll nocturn (CCMA)

4.100 desallotjats en la primera nit sense toc de queda a Barcelona

Molta gent ho ha aprofitat per quedar-se fins a la matinada a les platges i a les places de Gràcia i Ciutat Vella

RedaccióActualitzat

Molta gent als carrers de Barcelona aquesta nit de dijous a divendres en el primer dia sense toc de queda, després que el TSJC l'hagi limitat als 19 municipis amb una incidència més alta.

La mobilitat no essencial ha tornat a estar permesa entre la 1 i les 6 de la matinada, i moltes persones ho han aprofitat per quedar-se fins tard a Gràcia o a la platja, entre altres llocs.

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han desallotjat unes 4.100 persones a Barcelona. 2.100 a les zones de platja de la ciutat i 2.000 més a Gràcia, on es fan les festes del barri.

Agents de la Guàrdia Urbana, aquesta matinada de dijous a divendres en una plaça de Gràcia

Segons han informat els Mossos, les festes a la platja s'han concentrat a la de Sant Miquel i a la del Somorrostro. Hi ha hagut botellons i concentracions multitudinàries sense seguir les les mesures contra la Covid.

A Gràcia, en plenes festes, els botellons han estat a les places, sobretot a la de la Virreina, la del Diamant i la de John Lennon.

Podeu veure com ha estat la nit a Gràcia, a les platges i a algunes places de Ciutat Vella en aquest reportatge:

El dispositiu de Mossos i Urbana ha durat unes tres hores, fins a les cinc de la matinada. Això és una hora més del que acostumava a durar les nits de toc de queda. A un quart de tres han començat a dispersar gent acompanyats dels serveis de neteja de l'Ajuntament.

La policia diu que els han desallotjat perquè no complien amb les mesures anti-Covid i destorbaven el descans dels veïns. Durant el dispositiu, però, els dos cossos policials no han posat cap sanció ni s'ha registrat cap incident destacable.

1.300 la nit anterior

En contrast, la Guàrdia Urbana i els Mossos la nit anterior - encara amb toc de queda - havien desallotjat unes 1.300 persones de les festes de Gràcia, i la decisió del TSJC els ha obligat a canviar d'estratègia, limitant les aglomeracions excessives i controlant l'accés a alguns punts.

Un agent de la Guàrdia Urbana, aquesta matinada de dijous a divendres en una platja de Barcelona

El sector de la restauració ha celebrat la decisió del TSJC, però demana que els deixin obrir almenys fins a les dues, perquè ara han de tancar a dos quarts d'una.


"Hi ha algunes coses que no ens han agradat"

El tinent d'alcalde de prevenció i seguretat, Albert Batlle, que aquests dies exerceix d'alcalde accidental, ha recordat que el consum de begudes alcohòliques al carrer està prohibit sempre:

"Hi ha algunes coses que no ens han agradat, hi ha hagut punts, no només a Gràcia sinó també a algunes places de Ciutat Vella, on hi ha hagut saturació, on hi ha hagut consum de begudes alcohòliques, que vull recordar que aquest consum no és que estigui prohibit per la pandèmia, és que està prohibit sempre."

Batlle ha dit que per les festes de Sants, que se celebraran la setmana que ve, el dispositiu policial serà similar al d'aquesta setmana.

També ha recordat que el TSJC ha eliminat el toc de queda a Barcelona, però no les altres mesures, com l'horari de tancament d'establiments i el màxim de persones que es poden trobar alhora.

 
ARXIVAT A:
Toc de quedaCoronavirus Covid-19
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut