Els Mossos s'enduen el detingut després de la reconstrucció del crim de Bellcaire d'Empordà (ACN/ Aleix Freixas)

Presó sense fiança per a l'acusat de matar el fill i ferir la dona a Bellcaire d'Empordà

La causa està oberta per assassinat i assassinat en grau de temptativa en aquest possible cas de violència vicària

RedaccióActualitzat

Presó provisional, comunicada i sense fiança per al detingut per la mort violenta del seu fill, de cinc anys, i l'agressió a la seva parella, de 29, aquest dimecres a Bellcaire d'Empordà, en un possible cas de violència vicària.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la causa està oberta per assassinat i assassinat en grau de temptativa, els dos delictes amb els agreujants de gènere, acarnissament i parentiu.

La jutgessa de guàrdia ha pres la decisió després de prendre declaració al detingut i altres testimonis, i tenint en compte les proves pericials mèdiques de l'hospital, l'informe forense preliminar de l'autòpsia del menor i la comunicació de l'oficina d'atenció a la víctima.

En els pròxims dies el cas s'inhibirà al jutjat d'instrucció 4, encarregat de les causes de violència sobre la dona.


Un crim que ha impactat el poble

Els fets van passar la matinada de dimecres. Una veïna va donar l'avís després que la dona ferida li demanés ajuda.

L'home havia fugit a peu i la policia va activar un ampli dispositiu de recerca que va permetre localitzar-lo i detenir-lo en poques hores.

El mateix dia a la tarda, els Mossos van portar l'home a l'escena del crim. Allà, el detingut va reconèixer parcialment els fets, segons fonts de la investigació.

La parella estava en tràmits de separació i no consten causes judicials obertes entre ells, segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. L'home té antecedents policials.

El crim ha consternat el poble, de poc més de 700 habitants, i es van decretar tres dies de dol oficial.


Què cal fer en situacions de violència masclista?

Per demanar ajuda en cas de violència masclista hi ha un telèfon específic d'atenció i informació: 900 900 120. Funciona les 24 hores del dia cada dia de l'any, i atén consultes i urgències. És gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència davant d'una agressió es pot trucar al 112 o demanar ajuda per WhatsApp al 601 00 11 22.

Si es vol denunciar, es pot anar a la policia o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere.

També es pot recórrer a serveis com les oficines d'informació de l'Institut Català de les Dones (ICD) o els Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i els Serveis d'Intervenció Especialitzada (SIE).

Els Mossos, que tenen una guia d'autoprotecció per a dones amb consells bàsics de com actuar en cas de violència masclista dins la parella, també recomanen tenir preparat un pla de fugida o acordar una paraula clau amb els fills perquè demanin ajuda.

ARXIVAT A:
PolicialViolència masclistaMenors
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut