Imatge d'arxiu d'un cotxe dels Mossos d'Esquadra
Catalunya migdia

Un anestesista, acusat d'agredir sexualment una dona amb submissió química a la Vall d'Aran

El detingut és un home de 45 anys que treballava a l'hospital de la Vall d'Aran

Enllaç a altres textos de l'autor

Sofia Cabanes

Corresponsal de Catalunya Ràdio a la Vall d'Aran

Actualitzat

El jutjat de Vielha ha enviat a la presó un home de 45 anys a qui s'imputa un delicte d'agressió sexual amb submissió química a la Vall d'Aran. Segons hem pogut confirmar a 3Cat, el detingut era un treballador de l'Hospital de Vielha, concretament un anestesista del centre, però segons ha assegurat el govern aranès, l'havien acomiadat justament el dia abans dels fets.

L'agressió sexual va ser el cap de setmana del 9 i 10 de març. La noia agredida va aparèixer pels carrers de la capital aranesa, desorientada i amb símptomes d'aquesta submissió a partir de productes químics.

Segons les primeres investigacions, els fets haurien passat en una zona d'oci de la Vall d'Aran.

Els Mossos d'Esquadra, que es van fer càrrec del cas, van detenir el dia 11 aquest treballador del centre sanitari, a qui es considera l'autor de l'agressió.

El detingut va passar a disposició del jutjat de Vielha, que en va decretar l'ingrés a presó. Fonts judicials han assenyalat a l'ACN que quan l'home va ser detingut, la fiscalia va demanar presó provisional comunicada i sense fiança, mesura que el jutjat va acordar.

Acomiadat de l'hospital

Per la seva banda, el govern aranès ha informat en un comunicat que aquest anestesista només hi va treballar quatre dies, i que va ser acomiadat en no superar el període de prova just "un dia abans dels fets".

El Conselh Generau d'Aran ha explicat, en concret, que l'anestesista va treballar quatre dies a l'Hospital Val d'Aran "sempre acompanyat per altres facultatius" i subratlla que "mai va entrar en contacte amb pacients". Segons el govern aranès, l'individu es trobava en "període d'acolliment".

Alhora explica que l'home va ser contractat "quatre dies abans dels fets" i que tenia "bones referències mèdiques" i el certificat de penals "en regla".

També indica que se li va rescindir el contracte "un dia abans dels fets" per no superar el període de prova marcat per contracte. En concret explica que l'home va ser acomiadat "perquè no es va presentar a treballar durant dos dies"

Finalment el Govern d'Aran ha manifestat el suport a la víctima i el comprimís per "erradicar tot tipus de violència cap a les dones per aconseguir una societat més igualitària". 

 

 

ARXIVAT A:
PolicialAgressió sexual
Anar al contingut