Un dels detinguts en la macrooperació contra els narcopisos a Ciutat Vella
Barcelona

Presó per a 18 dels 57 detinguts en l'operació contra els narcopisos a Barcelona

21 han quedat en llibertat provisional i 18 més estan a l'espera de ser citats pel jutge

RedaccióActualitzat

Presó provisional sense fiança per a 18 dels 39 detinguts que han declarat aquest dimecres al matí per la macrooperació contra els narcopisos a Barcelona, Esplugues de Llobregat i Badalona.

Els imputa delictes contra la salut pública i d'organització criminal.

Els Mossos han deixat en llibertat provisional amb mesures cautelars la resta, que hauran de comparèixer setmanalment al jutjat.

Dels 57 detinguts des d'aquest dilluns, els 18 que no han anat al jutjat han quedat en llibertat abans de passar a disposició judicial, pendents de comparèixer davant del jutge instructor durant les pròximes setmanes. 

La policia segueix buscant 18 implicats en l'organització. Aquest dimarts, els Mossos en van detenir una. També se'n va identificar una altra que havia accedit en un dels pisos clausurats després de trencar el precinte judicial.
 

 

Operació Bacar

Uns 850 agents dels Mossos i de la Guàrdia Urbana es van desplegar aquest dilluns en l'anomenada "operació Bacar", el major cop policial contra els narcopisos al districte de Ciutat Vella de Barcelona, i és fruit de més de dos anys d'investigacions sobre una de les principals xarxes de distribució de drogues a la capital catalana. 

 

Es tracta d'una presumpta organització criminal d'origen dominicà que, segons els investigadors, estarien relacionats amb alguns dels episodis violents ocorreguts al Raval aquest estiu, com un homicidi al Gòtic i algunes baralles amb ganivets i catanes.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, van qualificar l'operació de "cop dur" al tràfic de drogues a la ciutat.
 

 

 

 

El precintament d'aquests narcopisos ha fet incrementar el nombre de persones que van a la narcosala Baluard de Ciutat Vella. En un dia s'ha passat de 55 consums a 77.

ARXIVAT A:
DroguesNarcotràficJudicial
Anar al contingut